Eterično olje INGVER


Ingver – BIO eterično olje
Zingiber officinale

Eterično olje ingverja je pridobljeno iz korenine rastline Zingiber officinale. Ime ingver izhaja iz Grške besede “zingiberis”, kar pomeni imeti obliko kot rog, na kar res spominja ta korenina. Ingver se že tisočletja uporablja v ljudski medicini za lajšanje vnetij, prehladov, trebušnih in prebavnih težav, pri artritisu in revmi. V aromaterapiji olje ingverja poživlja in pogreje. Ingver izboljša koncentracijo, zmanjšuje stres, žalost in napetost.

13,44

Na voljo po naročilu

Količina

Znamka

Šifra: 11083 Kategoriji: ,

Opis

Ingver – BIO eterično olje
Zingiber officinale

Eterično olje ingverja je pridobljeno iz korenine rastline Zingiber officinale. Ime ingver izhaja iz Grške besede “zingiberis”, kar pomeni imeti obliko kot rog, na kar res spominja ta korenina. Ingver se že tisočletja uporablja v ljudski medicini za lajšanje vnetij, prehladov, trebušnih in prebavnih težav, pri artritisu in revmi. V aromaterapiji olje ingverja poživlja in pogreje. Ingver izboljša koncentracijo, zmanjšuje stres, žalost in napetost. V kozmetiki eterično olje ingverja izboljšuje izgled kože, ji povrne zdravo barvo ter zavira njeno staranje. Ingver je odličen tudi za nego las in lasišča, spodbuja rast las in pomaga pri srbenju ter razdraženem lasišču.

V mešanicah se dobro ujema z: Bergamotka, Cimet, Ilang-ilang, Grenivka, Ho-wood, Sandalovina, Amyris, Geranija, Sivka …

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično ime Zingiber officinale
Poreklo Madagaskar
Pridobivanje parna destilacija korenine
Intenziteta vonja močna
Vonj citrusni, svež, začimbni
Nota visoka

 

Sestavine (INCI): ZINGIBER OFFICINALE ROOT OIL, CITRAL*, GERANIOL*, LIMONENE*, LINALOOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.

Test delovanja