Bio ajurvedski puding Khir META & KEROB
Ekološki ajurvedski puding – khir
Tradicionalna ajurvedska jed s slovenskim pridihom. Khir Meta & kerob (rožič) bo prepričal vse ljubitelje čokolade!
Svežina mete in izbrane začimbe poudarijo čokoladni okus tega khirja, ki bo marsikoga spomnil na priljubljene čokoladice s mentolovim polnilom (namig: če sklepamo po imenu, naj bi se jedle po 8. uri zvečer). Kerob (rožičeva moka) se v ajurvedi tradicionalno uporablja kot nadomestek kakava, saj ima ugodnejši učinke na vse tri doše.
€6,35
Količina | |
---|---|
Znamka |
Opis
Ekološki ajurvedski puding – khir
Tradicionalna ajurvedska jed s slovenskim pridihom. Khir Meta & kerob (rožič) bo prepričal vse ljubitelje čokolade!
Svežina mete in izbrane začimbe poudarijo čokoladni okus tega khirja, ki bo marsikoga spomnil na priljubljene čokoladice s mentolovim polnilom (namig: če sklepamo po imenu, naj bi se jedle po 8. uri zvečer). Kerob (rožičeva moka) se v ajurvedi tradicionalno uporablja kot nadomestek kakava, saj ima ugodnejši učinke na vse tri doše. Ajurvedski puding lahko uživate za zajtrk ali pa kot lahko sladico. Tako je lahko prav vsako jutro posebno!
Sestavine so skrbno izbrane v skladu z ajurvedskimi načeli kombiniranja živil, poleg tega pa smo poskrbeli, da lahko v njem uživajo prav vsi, saj uravnava vse tri doše. Za popoln obrok po načelih ajurvede vsebujejo vseh 6 okusov, kar bo poskrbelo, da se boste počutili zares siti in zadovoljni.
~ ekološko
~ ročno izdelano v Sloveniji
MadhuraVita
premišljeni ~ ajurvedski ~ ekološki izdelki
Številne sodobne težave s prebavo, zakisanostjo telesa, vnetji, povečano prisotnostjo škodljivih bakterij in glivic, imunostjo, povišanim krvnim sladkorjem in pa tudi običajne težave kot so prehlad, kašelj, vetrovi, zgaga, glavobol, nespečnost, slabost, bolečine v trebuhu in druge, je možno s primerno uporabo začimb pozdraviti.
Danes so začimbe znane in dostopne a se ustavi, ko jih moramo pripraviti ali primerno izbrati. Začimbe dodajamo v napitke, hrano ali jih uživamo z različnimi tekočinami. Z uporabo začimb lahko tudi slovenska kuhinja postane ajurvedska.
Izdelki MadhuraVita so zasnovani na osnovi treh primernih energij oz. doš, kot jih pozna ajurveda, to so Vata, Pitta in Kapha. Te so prisotne tako v naravi, kot tudi v vsakem izmed nas.
Dodatne informacije
Količina | |
---|---|
Znamka |
Sestava
Sestavine: koruzni zdrob*, koruzna moka*, kerob (rožičeva moka)* 35 %, cimet*, meta* 0,3 %, kardamom*, koriander*, sol.
*=preverjeno EKOloško pridelano.
**izdelek lahko vsebuje sledi glutena, oreščkov, arašidov, sezama in soje.
Prehranske vrednosti za 100g: energijska vrednost 1487/350 kj/kcal, maščobe 1,4 g (od tega nasičene maščobe 0,2 g), ogljikovi hidrati 76,9 g (od tega sladkorji 17,5 g), beljakovine 7,5 g, sol 0,1 g.
Kontrola: SI-EKO-001
Poreklo: kmetijstvo EU/-izven EU.
Neto količina: 150 g
Uporaba
Priprava: Za en obrok zmešajte 2 žlici (25 g) mešanice z 200 ml tekočine za gostejši ali 300 ml za redkejši khir. Segrejte do vrenja, nato zmanjšajte temperaturo in med občasnim mešanjem kuhajte še 10 minut. Za popolno harmonijo okusov in došično ravnovesje priporočamo uporabo kravjega mleka, ovsenega, riževega ali mandljevega napitka za Vato in Pitto ter uporabo kozjega mleka ali mandljevega napitka za Kapho. Okus in sladkost khirja sta deloma odvisna od uporabljenega mleka ali napitka. Po želji kuhan khir dodatno sladkajte.