Bio mešanica za HRUSTLJAVI KRUH brez glutena


Ekološka mešanica za pripravo hrustljavega ovsenega kruha brez glutena

Popolna kombinacija ovsa in semen po originalnem norveškem receptu

~ bogat z vlakninami in idealen vir beljakovin
~ brez kvasa in brez moke

BauckHof prideluje in predeluje biološke izdelke v okolju, ki niso v nikakršnem stiku z glutenom. Prav zato imajo lahko certifikat tudi za ovsene izdelke. Večina ljudi z intoleranco na gluten lahko v svojo prehrano vključuje oves brez glutena,

5,41

Količina

Znamka

Šifra: 12364 Kategorije: , , Oznake: , ,

Opis

Ekološka mešanica za pripravo hrustljavega ovsenega kruha brez glutena

Popolna kombinacija ovsa in semen po originalnem norveškem receptu

~ bogat z vlakninami in idealen vir beljakovin
~ brez kvasa in brez moke

BauckHof prideluje in predeluje biološke izdelke v okolju, ki niso v nikakršnem stiku z glutenom. Prav zato imajo lahko certifikat tudi za ovsene izdelke. Večina ljudi z intoleranco na gluten lahko v svojo prehrano vključuje oves brez glutena, saj se beljakovinska struktura ovsa razlikuje od strukture pšenice, rži, pire in ječmena.

 

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Sestava

Sestavine: ovseni polnozrnati kosmiči* brez glutena, bučna semena*, sončnična semena*, zlato laneno seme*, SEZAM*, laneno seme*, chia semena(Salvia hispanica)*3%, polnozrnati proseni kosmiči*, mlete luščine psyllium*, morska sol.

*=iz preverjene EKOloške pridelave.

Lahko vsebuje sledi oreščkov.

Prehranske vrednosti za 100g: energijska vrednost 1943KJ/467kcal, maščobe 28g, od tega nasičene 3,9g, ogljikovi hidrati 29g, od tega sladkorji 0,8g, vlaknine 13g, beljakovine 19g, sol 1,5g, železo 5,9mg (42%*), magnezij 247mg (66%*), mangan 3,2mg (160%*), fosfor 460mg (66%*), linolenska kislina (omega-3-maščobna kislina) 4,1g.*=dnevno priporočene doze.

Količina: 600g (za približno 980g kruha).

Proizvajalec: Bauck, Nemčija. Proizvedeno v Nemčiji.

Kontrola in poreklo: DE-ÖKO-007, kmetijstvo EU/-izven EU.

Uporaba

Navodila za pripravo: 1. Vsebino pakiranja položite v skledo in prelijete z 500 ml mrzle vode. 2. Temeljito premešajte in pustite, da se v hladilniku 3 ure ali čez noč. 3. Čvrsto testo postavite v dobro namaščen pekač (25x10cm). 4. Z navlaženim strgalom oblikujte gladko testo in izrežite obliko. 5. Kruh postavite v hladno pečico in pecite pri 200°C (gretje zgoraj in spodaj) brez prehodnega ogrevanja in pecite približno 80 minut. 6. Odstranite kruh iz pekača. Pustite, da se pred rezanjem ohladi na mreži.

Uporabno najmanj do: datum na embalaži. Hraniti na suhem in hladnem.

Test delovanja