Bio mešanica za ZLATO-HRUSTLJAVI KRUH brez glutena
Ekološka mešanica za pripravo hrustljavega ovsenega kruha brez glutena
Popolna kombinacija ovsa in semen v norveškem stilu
~ s kurkumo, zlatim lanenim semenom in zlatim prosom
~ bogat z vlakninami in omega-3 maščobnimi kislinami
~ naravni vir beljakovin
~ brez kvasa in brez moke
BauckHof prideluje in predeluje biološke izdelke v okolju, ki niso v nikakršnem stiku z glutenom.
€5,49
Količina | |
---|---|
Znamka |
Opis
Ekološka mešanica za pripravo hrustljavega ovsenega kruha brez glutena
Popolna kombinacija ovsa in semen v norveškem stilu
~ s kurkumo, zlatim lanenim semenom in zlatim prosom
~ bogat z vlakninami in omega-3 maščobnimi kislinami
~ naravni vir beljakovin
~ brez kvasa in brez moke
BauckHof prideluje in predeluje biološke izdelke v okolju, ki niso v nikakršnem stiku z glutenom. Prav zato imajo lahko certifikat tudi za ovsene izdelke. Večina ljudi z intoleranco na gluten lahko v svojo prehrano vključuje oves brez glutena, saj se beljakovinska struktura ovsa razlikuje od strukture pšenice, rži, pire in ječmena.
Sestava
Sestavine: ovseni polnozrnati kosmiči* brez glutena, zdrobljeno zlato laneno seme* 12%, zlato laneno seme* 8%, sončnična semena*, SEZAM*, zlato proso* 6%, bučna semena*, zdrobljena bučna semena*, mlete luščine psyllium*, morska sol, kurkuma* 0,02%, železo 5,7mg (41%*), baker 0,86mg (86%*), magnezij 222mg (59%*), mangan 3,3mg (165%*), fosfor 430mg (61%*), cink 4,4mg (44%*), linolenska kislina (omega-3-maščobna kislina) 4,1g.
*=iz preverjene EKOloške pridelave.
Lahko vsebuje sledi oreščkov.
Prehranske vrednosti za 100g: energijska vrednost 1846KJ/443kcal, maščobe 23g, od tega nasičene 3,3g, ogljikovi hidrati 34g, od tega sladkorji 0,9g, vlaknine 13g, beljakovine 18g, sol 1,4g.
Količina: 600g (za približno 950g kruha).
Proizvajalec: Bauck, Nemčija. Proizvedeno v Nemčiji.
Kontrola in poreklo: DE-ÖKO-007, kmetijstvo EU/-izven EU.
Uporaba
Navodilo za hitro pripravo: 1. Vsebino embalaže damo v skledo, zmešamo s 550 ml vrele vode in pustimo 20 minut, da nabrekne. 2. Testo vlijemo v dobro namaščen pekač (25x10cm). Z navlaženo lopatico oblikujemo, pritisnemo in zgladimo. 3. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C 70 minut. 4. Takoj odstranimo iz pekača in počakamo, da se ohladi.
Navodilo za klasično pripravo: 1. V 600 g mešanice prilijemo 500 ml hladne vode, dobro premešamo in pustimo, da vzhaja 5-10 minut. 2. Testo razdelimo na tri dele in na tanko razvaljamo med listi peki papirja. Odstranimo zgornji list peki papirja. 3. Testo z velikim nožem enakomerno razrežemo, tako da so vnaprej določene točke loma za kose hrustljavega kruha. 4. Testo položimo na pekač. 5. Po okusu potresemo z nekaj sezamovimi semeni ali morsko soljo. 6. Vse tri dele skupaj pečemo v ogreti pečici na 180°C približno 35 minut. 7. Pustimo, da se dobro ohladi in prelomimo na vnaprej določenih mestih.
Uporabno najmanj do: datum na embalaži. Hraniti na suhem in hladnem.