Pride dan, ko moj um o nobeni temi ne želi na dolgo in široko razpredati. Niti na kratko… Preprosto ne želi.
Začuda mi niti ne želi soliti pameti…
Ne daje navodil, ne išče rešitev, ne bremeni me z zadolžitvami… ne kaže prahu na policah in ne vztraja pri še včerajšnji silni potrebi postoriti to in ono…
Ne kontrolira in ne komentira.
Pa tudi vsa moja modrovanja, vsa moja silna spoznanja in vso mojo neizmerno izkušenost preprosto ignorira.

Potem se polagoma v ozadje pomikajo tudi občutja.
Dobro, slabo… prav, narobe… primerno, neprimerno…
Ne obstaja moram in ne obstaja želim…
Za nič se ne morem prijeti…

Nekakšnemu začetnemu nelagodju sledi praznost…

Ponudi se misel, da je prav to prazno polje najrodovitnejša prst.
Da so prav ti trenutki najdragocenejše Darilo.
Da naj jih užijem s polnim Dihom in naj dovolim, da preżamejo vsako mojo celico.
Da ni pomembno, kakšno pot imam za seboj…
Da mi tudi ni potrebno vselej vedeti, kaj hočem od naslednjega trenutka, od naslednjega dne, od naslednjega…
Da se hranljivosti takih trenutkov ne da meriti v kalorijah in da je njhova vrednost materialnemu očesu pač nevidna…
Naj Zaupam in naj se samo Prepustim…

Tak trenutek mi tudi zašepeta:

Iz praznosti se rodi Polnost.
Iz nemira Mir.
Iz žalosti Radost.
Iz napetosti Sproščenost.
Iz neprimernosti Primernost.
Iz ujetosti Svoboda.
Iz strahu Zaupanje.
Iz meglenosti Jasnost.
Iz kaosa Red.
Iz Niča Vse.

In odtod Življenje.
Vsakič novo. In vsakič bolj Polno.

Meta Palčič

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

PRESNETA SLADKORNA

Diabetes Mellitus, splošno znan pod imenom sladkorna bolezen, se nanaša na skupino bolezni, ki vplivajo na to, kako telo uporablja glukozo. Poznamo več vrst sladkornih bolezni. Dandanes najbolj pogosta je sladkorna bolezen tipa II, na katero lahko kar precej vplivamo sami. Preventivno se ji izognemo z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, telesno aktivnostjo,… če pa se z njo vseeno srečamo, lahko s pomočjo narave tegobo kontroliramo ali pa celo odpravimo…

Preberi več »
Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »