Črni čaj MASALA CHAI


Ime v indijskem jeziku pomeni “”začinjen čaj””. Osnova je močnejši črni čaj, pridelan po metodi CTC (crush, tear, curl), kar pomeni, da gre čaj v zadnji fazi obdelave skozi cilindrične valje z drobnimi zobci. Tako pridobi končni granulatni izgled.

Masala chai tradicionalno pripravimo tako, da skupaj zavremo vodo in polnomastno mleko v razmerju 2:1. Ko mešanica zavre, dodamo čaj z začimbami in kuhamo na majhnem ognju približno pet minut. Nekateri sladkor dodajo skupaj s čajem,

2,108,40

Količina

, ,

Znamka

Šifra: 9065 Kategorije: , ,

Opis

Ime v indijskem jeziku pomeni “”začinjen čaj””. Osnova je močnejši črni čaj, pridelan po metodi CTC (crush, tear, curl), kar pomeni, da gre čaj v zadnji fazi obdelave skozi cilindrične valje z drobnimi zobci. Tako pridobi končni granulatni izgled.

Masala chai tradicionalno pripravimo tako, da skupaj zavremo vodo in polnomastno mleko v razmerju 2:1. Ko mešanica zavre, dodamo čaj z začimbami in kuhamo na majhnem ognju približno pet minut. Nekateri sladkor dodajo skupaj s čajem, drugi na koncu kuhanja.

Čaju so dodani koščki cimeta, ingverja, kardamoma in vanilije.

Dodatne informacije

Količina

, ,

Znamka

Sestava

Sestavine: črni čaj, koščki cimeta, ingverja, kardamoma, vanilije

Uporaba

Priprava

Količina: 1 čajna žlička na skodelico (4g/200ml)

Temperatura vode: 95°C

Čas namakanja: 3-5 minut

Masala chai tradicionalno pripravimo tako, da skupaj zavremo vodo in polnomastno mleko v razmerju 2:1. Ko mešanica zavre, dodamo čaj z začimbami in kuhamo na majhnem ognju približno pet minut. Nekateri sladkor dodajo skupaj s čajem, drugi na koncu kuhanja.

 

Test delovanja