Bio zeleni čaj BANCHA ARASHIYAMA
Čajevec so na Japonsko prinesli budistični menihi na začetku 9. stoletja. Čaj jim je bil všeč zato, ker so hitro zaznali njegov vpliv na zbranost, budnost in širjenje zavedanja. Danes pridelujejo na Japonskem samo zeleni čaj, ki ga skoraj v celoti porabijo sami (zeleni čaj celo uvažajo), tako da je izvozu namenjen zelo majhen odstotek pridelka. Pridelava in predelava japonskih čajev je razen izjem, kot je gyokuro, v celoti mehanizirana.
Ime BANCHA pomeni pozna trgatev in nam da čaj z večjimi lističi in manj kofeina.
€3,40 – €13,60
Količina | |
---|---|
Znamka |
Opis
Čajevec so na Japonsko prinesli budistični menihi na začetku 9. stoletja. Čaj jim je bil všeč zato, ker so hitro zaznali njegov vpliv na zbranost, budnost in širjenje zavedanja. Danes pridelujejo na Japonskem samo zeleni čaj, ki ga skoraj v celoti porabijo sami (zeleni čaj celo uvažajo), tako da je izvozu namenjen zelo majhen odstotek pridelka. Pridelava in predelava japonskih čajev je razen izjem, kot je gyokuro, v celoti mehanizirana.
Ime BANCHA pomeni pozna trgatev in nam da čaj z večjimi lističi in manj kofeina. Ko v japonskih nasadih čajevca oberejo lističe za čaj sencha, začnejo obirati lističe za čaj bancha. To je navadnejši čaj, ki ga pijemo ob vsaki priložnosti in tudi proti večeru, saj ni tako poživilen kot druge vrste čajev. Prija tudi po težki hrani. Čaj bancha uporabijo tudi kot osnovno sestavino pri pripravi čaja genmaicha.
Sestava
Sestavine: zeleni čaj*.
*preverjeno EKOloško pridelano.
Uporaba
Priprava
Količina: 1 čajna žlička na skodelico (3g/200ml)
Temperatura vode: 70-80°C
Čas namakanja: 3 minute