Bio mate čaj MATE KRAUS
Družina Kraus prihaja iz province Misiones v Argentini. Njihovo podjetje je prvo v Argentini pričelo z organsko pridelavo mate čaja in hkrati pridobilo certifikat Fair Trade. Čaj po obiranju sušijo le s kroženjem toplega zraka in se tako izognejo okusu po dimu. S tem obdržijo mehko in delikatno aromo napitka.
Mate tradicionalno pripravljamo v bučki, ki jo imenujejo mate ali cuia in ga srkamo po kovinski slamici z imenom bombilla. Bučko napolnimo do tretjine z zdrobljenimi listi ter prelijemo z ne povsem vrelo vodo.
€1,30 – €5,20
Količina | |
---|---|
Znamka |
Opis
Družina Kraus prihaja iz province Misiones v Argentini. Njihovo podjetje je prvo v Argentini pričelo z organsko pridelavo mate čaja in hkrati pridobilo certifikat Fair Trade. Čaj po obiranju sušijo le s kroženjem toplega zraka in se tako izognejo okusu po dimu. S tem obdržijo mehko in delikatno aromo napitka.
Mate tradicionalno pripravljamo v bučki, ki jo imenujejo mate ali cuia in ga srkamo po kovinski slamici z imenom bombilla. Bučko napolnimo do tretjine z zdrobljenimi listi ter prelijemo z ne povsem vrelo vodo. Pustimo približno tri minute, nato čaj popijemo po slamici. Prilijemo vrelo vodo in mate čez nekaj minut posrebamo skozi slamico. Postopek ponovimo še enkrat ali dvakrat, dokler je v zdrobljenih lističih še kaj arome.
Drugače pa mate pripravimo podobno kot čaj: zvrhano žličko prelijemo s skodelico vrele vode, pustimo tri do pet minut in precedimo. Pijemo brez dodatkov ali dodamo, tako kot radi naredijo v Južni Ameriki, pražen sladkor in/ali limonin sok, poskusimo lahko tudi (netradicionalni) mate z mlekom.
Sestava
Sestavine: mate čaj
Uporaba
Priprava
Količina: 1 čajna žlička na skodelico (4g/200ml)
Temperatura vode: 95°C
Čas namakanja: 3-5 minut
Mate tradicionalno pripravljamo v bučki, ki jo imenujejo mate ali cuia in ga srkamo po kovinski slamici z imenom bombilla. Bučko napolnimo do tretjine z zdrobljenimi listi ter prelijemo z ne povsem vrelo vodo. Pustimo približno tri minute, nato čaj popijemo po slamici. Prilijemo vrelo vodo in mate čez nekaj minut posrebamo skozi slamico. Postopek ponovimo še enkrat ali dvakrat, dokler je v zdrobljenih lističih še kaj arome.
Drugače pa mate pripravimo podobno kot čaj: zvrhano žličko prelijemo s skodelico vrele vode, pustimo tri do pet minut in precedimo. Pijemo brez dodatkov ali dodamo, tako kot radi naredijo v Južni Ameriki, pražen sladkor in/ali limonin sok, poskusimo lahko tudi (netradicionalni) mate z mlekom.