Eterično olje BERGAMOTKA


Bergamotka – BIO eterično olje
Citrus aurantium bergamia

Bergamotka je zelo razširjena v italijanskem ljudskem zdravilstvu. Ime naj bi dobila po italijanski vasi, kjer so jo tradicionalno uporabljali za zbijanje vročine in za zdravljenje pri kačjih ugrizih. Mnogim ljudem je všeč njena sveža, limonasta aroma, ki je pomembna sestavina kolonjske vode. Bergamotkino olje učinkuje vzpodbudno in lajša depresijo, v prostoru prijetno osveži zrak. Zato se pogosto uporablja v kopelih, mešanicah za masažo in za inhalacije,

13,31

Količina

Znamka

Šifra: 6610 Kategoriji: ,

Opis

Bergamotka – BIO eterično olje
Citrus aurantium bergamia

Bergamotka je zelo razširjena v italijanskem ljudskem zdravilstvu. Ime naj bi dobila po italijanski vasi, kjer so jo tradicionalno uporabljali za zbijanje vročine in za zdravljenje pri kačjih ugrizih. Mnogim ljudem je všeč njena sveža, limonasta aroma, ki je pomembna sestavina kolonjske vode. Bergamotkino olje učinkuje vzpodbudno in lajša depresijo, v prostoru prijetno osveži zrak. Zato se pogosto uporablja v kopelih, mešanicah za masažo in za inhalacije, saj deluje blagodejno na duševno počutje in čustveno ravnovesje. Zaradi poživljajočega učinka se uporablja tudi za obrazno masažo. V kozmetiki se uporablja za nego mastne in aknaste kože. Bergamotkino eterično olje uporabljajo za aromatiziranje črnega čaja Earl Grey.

V mešanicah se dobro ujema z: Cedra, Žajbelj, Evkalipt, Geranija, Jasmin, Brin, Sivka, Limona, Palmarosa, Neroli, Mirta, Patchouli …

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično ime Citrus aurantium bergamia
Poreklo Italija
Pridobivanje hladno stiskanje lupine
Vonj cvetni, sladkast, svež
Intenziteta vonja izrazita
Nota visoka
Maksimalna koncentracija RIFM do 20 % (1 do maks. 40 kapljic na 10 ml)

 

Sestavine (INCI): CITRUS AURANTIUM BERGAMIA OIL, LIMONENE*, LINALOOL*, CITRAL*, GERANIOL*, CITRONELLOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.

Test delovanja