Eterično olje CITRONELA


Citronela – BIO eterično olje
Cymbopogon winterianus

Citronela je rastlina z dolgimi ploščatimi listi, ki zraste do višine enega metra. Uspeva v Aziji, zlasti v Indoneziji. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo posušenih listov. S svojim močnim vonjem deluje kot naravni odganjalec komarjev in drugih insektov. Uporablja se pri izdelavi parfumov in dezodorantov ter v naravni kozmetiki. Blaži vnetja na površini kože, prek masaž sprošča utrujene mišice in sklepe. V aromaterapevtskih mešanicah deluje protistresno,

5,74

Količina

Znamka

Šifra: 6753 Kategoriji: ,

Opis

Citronela – BIO eterično olje
Cymbopogon winterianus

Citronela je rastlina z dolgimi ploščatimi listi, ki zraste do višine enega metra. Uspeva v Aziji, zlasti v Indoneziji. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo posušenih listov. S svojim močnim vonjem deluje kot naravni odganjalec komarjev in drugih insektov. Uporablja se pri izdelavi parfumov in dezodorantov ter v naravni kozmetiki. Blaži vnetja na površini kože, prek masaž sprošča utrujene mišice in sklepe. V aromaterapevtskih mešanicah deluje protistresno, pomaga proti utrujenosti in glavobolu ter prijetno osvežuje prostor. Ker vonj olja citronele dviguje razpoloženje, izboljšuje koncentracijo in bistri um, ga mnogi uporabljajo za pomoč ob učenju ali meditaciji.

V mešanicah se dobro ujema z: Bergamotka, Geranija, Sivka, Limona, Limonska trava …

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično ime Cymbopogon winterianus
Poreklo Indonezija
Pridobivanje parna destilacija rastline
Vonj citrusni, sladkast, svež
Intenziteta vonja močna
Nota srednja do visoka
Maksimalna koncentracija RIFM do 1 % (1 do maks. 2 kapljici na 10 ml)

 

Sestavine (INCI): CYMBOPOGON WINTERIANUS HERB OIL, GERANIOL*, CITRONELLOL*, LIMONENE*, CITRAL*, EUGENOL*, LINALOOL*, FARNESOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.

Test delovanja