Eterično olje KARDAMOM


Kardamom – BIO eterično olje
Elettaria cardamomum

Eterično olje kardamom se pridobiva s parno destilacijo semen rastline Elettaria cardamomum. Ima izredno prijeten balzamičen, svež, sladek, začimbni vonj, zaradi česar se kot dišavna komponenta pogosto pojavlja v različnih parfumih. Tovrstno eterično olje je idealno za uporabo v času prehladov, saj zaradi vsebnosti oksidov blagodejno deluje na dihala, cenjeno pa je tudi zaradi svojega antiseptičnega in protivnetnega delovanja. Zaradi adstringentnega učinka se pogosto pojavlja tudi v tonikih,

14,26

Na voljo po naročilu

Količina

Znamka

Šifra: 11084 Kategoriji: ,

Opis

Kardamom – BIO eterično olje
Elettaria cardamomum

Eterično olje kardamom se pridobiva s parno destilacijo semen rastline Elettaria cardamomum. Ima izredno prijeten balzamičen, svež, sladek, začimbni vonj, zaradi česar se kot dišavna komponenta pogosto pojavlja v različnih parfumih. Tovrstno eterično olje je idealno za uporabo v času prehladov, saj zaradi vsebnosti oksidov blagodejno deluje na dihala, cenjeno pa je tudi zaradi svojega antiseptičnega in protivnetnega delovanja. Zaradi adstringentnega učinka se pogosto pojavlja tudi v tonikih, zasledimo pa ga lahko tudi v masažnih oljih, saj blagodejno sprošča in ogreva.

V mešanicah se dobro ujema z: Cimet, Nageljnove žbice, Janež, Vetivert, Patchouli, Pomaranča, Grenivka, Cedra, Limona …

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično ime Elettaria cardamomum
Poreklo Gvatemala
Pridobivanje parna destilacija semen
Intenziteta vonja izrazita
Vonj balzamični, sladek, svež, začimbni
Nota srednja do visoka

 

Sestavine (INCI): ELETTARIA CARDAMOMUM SEED OIL, LINALOOL*, LIMONENE*, CITRAL*, GERANIOL* (*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.

Test delovanja