Eterično olje MANDARINA
Mandarina eterično olje
Citrus reticulata
Zimzeleno drevo mandarinovec izvire iz Kitajske, ime je dobilo po mandarinih, visokih uradnikih starega kitajskega cesarstva. V Evropo so ga prinesli šele leta 1806. Mandarinino eterično olje pospešuje apetit in prebavo, osvežuje, razvedri, navdihuje, spodbuja usklajevanje in s svojim prijetnim vonjem ustvarja veselo razpoloženje. Spodbuja krvni obtok in s tem izboljšuje napetost kože. Zmehča kožo, uporabljamo ga v raznih masažah, tudi proti strijam. V kozmetiki ga uporabljamo za nego mastne kože.
€10,31
Na voljo po naročilu
| Količina | |
|---|---|
| Znamka |
Opis
Mandarina eterično olje
Citrus reticulata
Zimzeleno drevo mandarinovec izvire iz Kitajske, ime je dobilo po mandarinih, visokih uradnikih starega kitajskega cesarstva. V Evropo so ga prinesli šele leta 1806. Mandarinino eterično olje pospešuje apetit in prebavo, osvežuje, razvedri, navdihuje, spodbuja usklajevanje in s svojim prijetnim vonjem ustvarja veselo razpoloženje. Spodbuja krvni obtok in s tem izboljšuje napetost kože. Zmehča kožo, uporabljamo ga v raznih masažah, tudi proti strijam. V kozmetiki ga uporabljamo za nego mastne kože. Deluje pomirjevalno, njegov učinek je blažji od olja pomaranče, zato se ga uporablja za ublažitev nemira pri otrocih ter za mirnejši spanec. V delovnih prostorih ustvarja ugodno ozračje in pomaga ublažiti stresne situacije.
V mešanicah se dobro ujema z: Bazilika, Bergamotka, Cimet, Žajbelj, Poper, Nageljnove žbice, Bosvelija, Neroli, Sivka …
Info&sestava
| Botanično ime | Citrus reticulata |
|---|---|
| Poreklo | Brazilija |
| Pridobivanje | hladno stiskanje lupine |
| Vonj | sadni, sladkast, svež |
| Intenziteta vonja | nežna |
| Nota | visoka |
| Maksimalna koncentracija RIFM | do 10 % (1 do maks. 20 kapljic na 10 ml) |
Sestavine (INCI): CITRUS RETICULATA PEEL OIL, LIMONENE*, CITRAL*, LINALOOL*, CITRONELLOL*, GERANIOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)
Uporaba
V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.
Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.
Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.
Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.
Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.





