Eterično olje NEROLI 100%


Neroli eterično olje
Citrus aurantium amara

+ izdelku je priložena kapalka za lažjo uporabo

Eterično olje nerolija ima enega najbolj edinstvenih vonjev. Pridobljeno je iz cvetov pomarančevca, zato je tudi zelo drago in izredno cenjeno v parfumskih in kozmetičnih izdelkih. Ime neroli naj bi olje dobilo po italijanski princesi iz Nerolija (kraja v Laciju), ki je živela v 17. st. in je olje obilno uporabljala. Eterično olje nerolija deluje antiseptično,

20,50

Količina

Znamka

Šifra: c395bc5b4619 Kategoriji: ,

Opis

Neroli eterično olje
Citrus aurantium amara

+ izdelku je priložena kapalka za lažjo uporabo

Eterično olje nerolija ima enega najbolj edinstvenih vonjev. Pridobljeno je iz cvetov pomarančevca, zato je tudi zelo drago in izredno cenjeno v parfumskih in kozmetičnih izdelkih. Ime neroli naj bi olje dobilo po italijanski princesi iz Nerolija (kraja v Laciju), ki je živela v 17. st. in je olje obilno uporabljala. Eterično olje nerolija deluje antiseptično, učinkovito je pri negi suhe kože, saj pospešuje njeno obnovo, blaži vnetja in uravnava vlažnost kože. V kombinaciji z eteričnim oljem vrtnice je učinkovito tudi pri negi kože z razširjenimi kapilarami. Cenjeno je kot blago pomirjevalno sredstvo, saj deluje antidepresivno, v prostoru pa njegov vonj ustvarja sproščeno in vedro ozračje.

V mešanicah se dobro ujema z: Geranija, Sivka, Jasmin, Vrtnica, Grenivka, Bergamotka, Limona, Pomaranča, Rožmarin, Sandalovina, Ilang-ilang ….

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično ime Citrus aurantium ssp. amara
Poreklo Maroko
Pridobivanje parna destilacija cvetov
Vonj citrusni, cvetni, sladkast
Intenziteta vonja močna
Nota srednja
Maksimalna koncentracija RIFM do 5 % (1 do maks. 10 kapljic na 10 ml)

 

Sestavine (INCI): CITRUS AURANTIUM AMARA FLOWER OIL, LINALOOL*, LIMONENE*, FARNESOL*, GERANIOL*, CITRAL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.

Test delovanja