Eterično olje SANDALOVINA 100%


Sandalovina eterično olje
Santalum austrocaledonicum

+ izdelku je priložena kapalka za lažjo uporabo

Sandal je zimzeleno drevo, ki izvira iz Indije. Njegov les, sandalovino, so zaradi sladkega in balzamičnega vonja uporabljali že pred 4000 leti in je tako že tisočletja sestavni del indijske kulture in verovanja. Služi za sproščanje in meditacijo, uporabljajo jo kot parfum in kadilo ter kot zdravilo v ajurvedski medicini. V današnjem času sandalovo olje zaradi njegove nizke,

13,45

Na voljo po naročilu

Količina

Znamka

Šifra: 9675 Kategoriji: ,

Opis

Sandalovina eterično olje
Santalum austrocaledonicum

+ izdelku je priložena kapalka za lažjo uporabo

Sandal je zimzeleno drevo, ki izvira iz Indije. Njegov les, sandalovino, so zaradi sladkega in balzamičnega vonja uporabljali že pred 4000 leti in je tako že tisočletja sestavni del indijske kulture in verovanja. Služi za sproščanje in meditacijo, uporabljajo jo kot parfum in kadilo ter kot zdravilo v ajurvedski medicini. V današnjem času sandalovo olje zaradi njegove nizke, počasi hlapne note uporabljamo v parfumih ter v negovalnih kozmetičnih izdelkih za moške, predvsem v vodicah za po britju. Blaži in omili različne težave s kožo, je odlična nega suhe, dehidrirane in razpokane kože. Uporabljamo ga za inhaliranje, obkladke in masaže. Njegov vonj deluje antidepresivno in sproščujoče.
Ker je prava vzhodnoindijska sandalovina (Santalum album), zaradi množičnega izsekavanja gozdov močno ogrožena, smo se pri Favnu odločili, da bomo uporabljali eterično olje sandalovine (Santalum austrocaledonicum), ki je načrtno gojena na plantažah v Novi Kaledoniji in je po sestavi in aromaterapevtskih učinkih izredno podobna pravi sandalovini.

V mešanicah se dobro ujema: Amyris, Bergamotka, Poper, Geranija, Sivka, Limona, Patchuli, Mira, Vrtnica, Vetiver, Jasmin …

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično ime Santalum austrocaledonicum
Poreklo Nova Kaledonija
Pridobivanje parna destilacija lesa
Vonj lesni, sladkast
Intenziteta vonja izrazita
Nota nizka
Maksimalna koncentracija RIFM do 20 % (1 do maks. 40 kapljic na 10 ml)

Sestavine (INCI): SANTALUM AUSTROCALEDONICUMWOOD OIL

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.

Test delovanja