Eterično olje ZELENA META


Zelena meta eterično olje
Mentha Viridis

Meta je hibridna rastlina, zato se zlahka križa in obstaja v mnogih vrstah. Za razliko od poprove mete je zelena bolj blaga, zato je primerna tudi za občutljivejše osebe. Poleg kamilice je meta najbolj priljubljena in znana zdravilna rastlina. V 9. stoletju je neki menih razglasil, da bi prej preštel iskre v ognjeniku kot pestrost njenega učinkovanja. Vonj zelene mete sprošča in deluje pozitivno na razpoloženje,

7,56

Na voljo po naročilu

Količina

Znamka

Šifra: 5570 Kategoriji: ,

Opis

Zelena meta eterično olje
Mentha Viridis

Meta je hibridna rastlina, zato se zlahka križa in obstaja v mnogih vrstah. Za razliko od poprove mete je zelena bolj blaga, zato je primerna tudi za občutljivejše osebe. Poleg kamilice je meta najbolj priljubljena in znana zdravilna rastlina. V 9. stoletju je neki menih razglasil, da bi prej preštel iskre v ognjeniku kot pestrost njenega učinkovanja. Vonj zelene mete sprošča in deluje pozitivno na razpoloženje, zato je zelo priljubljeno eterično olje za inhalacije. Deluje antiseptično, pomaga pri pikih insektov, umirja srbečico, blaži težave z dihali. V naravnih izdelkih se uporablja za nego in regeneracijo kože. Vonj zelene mete je nekoliko hladnejši in bolj svež od poprove.

V mešanicah se dobro ujema z: Evkalipt, Sivka, Geranija, Jasmin, Patchouli, Origano, Lovor, Timijan, Rožmarin, Smilj, Bazilika …

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Sestava

Botanično ime Mentha viridis
Poreklo Kitajska
Pridobivanje parna destilacija listov
Vonj sadni, svež
Intenziteta vonja izrazita
Nota srednja
Maksimalna koncentracija RIFM do 4 % (1 do maks. 8 kapljic na 10 ml)

 

Sestavine (INCI): MENTHA VIRIDIS LEAF OIL, LIMONENE*,BENZYL ALCOHOL*, EUGENOL*,GERANIOL*, LINALOOL* (*NARAVNASESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.

Test delovanja