Bio UMEBOSHI pasta
Umeboshi pasta je pire, narejen iz mlečno fermentiranih organskih Umeboshi sliv.
Umeboshi (japonske slive) so na Japonskem cenjene že več kot 1000 let. Skrbna izbira plodov, pravi čas obiranja in dolgo zorenje v lesenih sodih dajejo Arche Umeboshi slivam neprimerljivo aromo.
V Evropi mnogi gurmani prisegajo na ume slive. Nekateri jim pravijo tudi slane marelice.
Umeboshi pasta je s svojo sadno-kislo in hkrati slano aromo izpopolnjena začimba za solatne prelive,
€10,45
Količina | |
---|---|
Znamka |
Opis
Umeboshi pasta je pire, narejen iz mlečno fermentiranih organskih Umeboshi sliv.
Umeboshi (japonske slive) so na Japonskem cenjene že več kot 1000 let. Skrbna izbira plodov, pravi čas obiranja in dolgo zorenje v lesenih sodih dajejo Arche Umeboshi slivam neprimerljivo aromo.
V Evropi mnogi gurmani prisegajo na ume slive. Nekateri jim pravijo tudi slane marelice.
Umeboshi pasta je s svojo sadno-kislo in hkrati slano aromo izpopolnjena začimba za solatne prelive, pomake, zvitke, tofu in zelenjavne jedi.
Kaj več lahko berete na tej povezavi.
Sestava
Sestavine: umeboshi slive*(87%)(Prunus mume), morska sol, Shiso listi*(Perilla frutescens).
*iz kontrolirane bio pridelave.
Prehranske vrednosti za 100g: Energija 144kJ/34cal, maščoba <0,5g od tega nasičene <0,5g, ogljikovi hidrati 0,9g, od tega <0,5g sladkorja, beljakovine 1,2g, sol 15,5g.
Proizvajalec: Arche Natur-Produkte, Nemčija.
Kontrola: DE-OKO-007.
Poreklo: Kmetijstvo izven EU (Japonska).
Uporaba
Kot osnovo za pripravo solatnih prelivov, pomak, zvitkov, tofuja in zelenjavnih jedi.