Bio TOTROVO (RIČKOVO) OLJE
Ekološko hladno stiskano totrovo oz. ričkovo olje
Camelina sativa – rastlino, poznano tudi pod imenom navadni riček, so v preteklosti za proizvodnjo kulinaričnega olja uporabljali že Kelti. Do konca 19. stoletja je rastlina že skoraj padla v pozabo, v zadnjih letih pa doživlja preporod, predvsem zaradi visokega deleža alfa-linolenske kisline, esencialne maščobne kisline omega-3.
Semena, ki jih uporabljajo za proizvodnjo ričkovega olja, prihajajo iz treh regij in sicer Burgundije,
€4,36
Ni na zalogi
Opis
Ekološko hladno stiskano totrovo oz. ričkovo olje
Camelina sativa – rastlino, poznano tudi pod imenom navadni riček, so v preteklosti za proizvodnjo kulinaričnega olja uporabljali že Kelti. Do konca 19. stoletja je rastlina že skoraj padla v pozabo, v zadnjih letih pa doživlja preporod, predvsem zaradi visokega deleža alfa-linolenske kisline, esencialne maščobne kisline omega-3.
Semena, ki jih uporabljajo za proizvodnjo ričkovega olja, prihajajo iz treh regij in sicer Burgundije, Normandije in Poitou-Charentes. Vse tri spadajo v francosko zadrugo »Ensemble pour plus de sens«.
Olje se odlično kombinira s solatami, surovo zelenjavo, rezinami in jedmi s kislo smetano ali skuto.
Dodatne informacije
Količina | |
---|---|
Znamka |
Sestava
Sestavine: hladno stiskano totrovo olje*.
*iz kontrolirane ekološke pridelave.
Prehranske vrednosti za 100ml: energijska vrednost 3367kJ/819kcal, maščobe 92g (od tega nasičene maščobne kisline 8,9g, enostavno nenasičene maščobne kisline 30g, večkrat nenasičene maščobne kisline 53g, ogljikovi hidtrati 0g (od tega sladkorji 0g), beljakovine 0g, sol 0. Povprečna vrednost v 100ml: OMEGA 3 (Alpha linolenska kislina) 33g.
Proizvajalec: Bio Planete, Nemčija.
Kontrola: DE-BIO-006
Poreklo: kmetijstvo Nemčije.
Uporaba
Totrovo ali ričkovo olje se odlično kombinira s solatami, surovo zelenjavo, rezinami in jedmi s kislo smetano ali skuto.
Olja ne pogrevajte.
Shranjujte na sobni temperaturi in na temnem prostoru. Po odprtju hranite v hladilniku.