Bio kaljeno ZLATO LANENO SEME drobljeno


Ekološko zlato laneno seme

*100% presno
*iz kaljenih semen
*brez glutena

Laneno seme je bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, med katere spada tudi alfa-linolenska kislina. To organizem nujno potrebuje za normalno delovanje, a je sam ne more proizvesti. Odlikuje ga tudi vsebnost beljakovin, mineralov in vitaminov. Poznamo ga predvsem po učinku na urejeno prebavo, kar ni presenetljivo, saj vsebuje izjemen zalogaj rastlinskih vlaknin in balastnih snovi. Zaradi sluzi,

5,79

Količina

Znamka

Šifra: 10818 Kategoriji: , Oznake: , , ,

Opis

Ekološko zlato laneno seme

*100% presno
*iz kaljenih semen
*brez glutena

Laneno seme je bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, med katere spada tudi alfa-linolenska kislina. To organizem nujno potrebuje za normalno delovanje, a je sam ne more proizvesti. Odlikuje ga tudi vsebnost beljakovin, mineralov in vitaminov. Poznamo ga predvsem po učinku na urejeno prebavo, kar ni presenetljivo, saj vsebuje izjemen zalogaj rastlinskih vlaknin in balastnih snovi. Zaradi sluzi, ki je v lupini, deluje rahlo odvajalno.

Ali ste vedeli…
Celih lanenih semen naše telo ne more razgraditi. Vsa hranila, ki jih semena vsebujejo, ostanejo tako neizkoriščena. Zato se priporoča uživanje mletih lanenih semen, ki so lažje prebavljiva, izkoristek hranil pa optimalen.

Zakaj kaljeno?
Semena med kaljenjem dobesedno »oživijo«, z njimi pa oživi tudi prava zakladnica pomembnih hranil, ki so bila prej zakoreninjena globoko pod trdnim ovojem semena in zato telesu težko dostopna. Vsebnost vitaminov, mineralov in antioksidantov se s kaljenjem bistveno poveča, telo pa jih lažje absorbira. V semenu se poveča tudi delovanje encimov, ki spodbudijo našo presnovo.

Vsi izdelki Pegan so primerni tudi za vegane ter so brez dodanega sladkorja in konzervansov.

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Sestava

Sestavine: kaljena zlata lanena semena*

*iz kontrolirane ekološke pridelave

Prehranske vrednosti za 100g: energijska vrednost 2070 kJ /502 kcal, maščobe 41 g, od tega nasičene maščobe 3,6 g, ogljikovi hidrati, 2,1 g, od tega sladkorji 1,5 g, prehranske vlaknine 23 g, beljakovine 20 g, sol <0,2 g

Proizvajalec: Pegan, Slovenija

Uporaba

Lanena semena je priporočljivo uživati vsakodnevno, in sicer od ene do dve veliki žlici, ki jih pomešamo z veliko količino tekočine, najbolje v razmerju 1 : 10. So hranilen in okusen dodatek jogurtu, kosmičem in smutijem ali kot posip na razne namaze in solate. Vmešana v poljubno tekočino jih uživamo kot krepčilen napitek. Odlična so tudi kot dodatek pri peki.

Test delovanja