Bio TAPIOKA
Ekološko tapioko najdemo tudi pod imenom tapiokina moka.
Gre za fin škrob brez okusa iz škrobnih koreninskih gomoljev rastline Cassava.
Tapioka škrob je brez glutena in je idealno vezivo za juhe in omake, daje jim optimalno konsistenco in lahek sijaj, kar je znano iz dobrih azijskih restavracij.
Tudi brezglutenska peciva ter ostala peciva in sladice so s tapioko odlične in enostavne za pripravo.
€3,79
Količina | |
---|---|
Znamka |
Opis
Ekološko tapioko najdemo tudi pod imenom tapiokina moka.
Gre za fin škrob brez okusa iz škrobnih koreninskih gomoljev rastline Cassava.
Tapioka škrob je brez glutena in je idealno vezivo za juhe in omake, daje jim optimalno konsistenco in lahek sijaj, kar je znano iz dobrih azijskih restavracij.
Tudi brezglutenska peciva ter ostala peciva in sladice so s tapioko odlične in enostavne za pripravo.
Sestava
Sestavine: ekološki tapioka škrob
Prehranske vrednosti za 100g: Energija 1498kJ/358cal, maščoba <0,1g od tega nasičene <0,1g, ogljikovi hidrati 87,8g, od tega 3,4g sladkorja, beljakovine 0,2g, sol <0,1g.
Proizvajalec: Arche Natur-Produkte, Nemčija.
Kontrola: DE-OKO-001.
Poreklo: kmetijstvo izven EU.
Uporaba
Priprava: Za 500ml tekočine (recimo juhe in omake) v malo hladne vode zmešamo 2-3 čajne žličke (cca. 10g) tapioke in primešamo tekočini. Med mešanjem segrejemo do vrenja.