Mešanica za veganski CHEESECAKE brez glutena


Ekološka mešanica za pripravo veganskega cheesecake-a brez glutena

~ hitro in enostavno
~ priprava možna brez jajc, mleka in masla

BauckHof prideluje in predeluje biološke izdelke v okolju, ki niso v nikakršnem stiku z glutenom. Prav zato imajo lahko certifikat tudi za ovsene izdelke. Večina ljudi z intoleranco na gluten lahko v svojo prehrano vključuje oves brez glutena, saj se beljakovinska struktura ovsa razlikuje od strukture pšenice,

3,99

Količina

Znamka

Šifra: 12363 Kategorije: , , Oznake: , ,

Opis

Ekološka mešanica za pripravo veganskega cheesecake-a brez glutena

~ hitro in enostavno
~ priprava možna brez jajc, mleka in masla

BauckHof prideluje in predeluje biološke izdelke v okolju, ki niso v nikakršnem stiku z glutenom. Prav zato imajo lahko certifikat tudi za ovsene izdelke. Večina ljudi z intoleranco na gluten lahko v svojo prehrano vključuje oves brez glutena, saj se beljakovinska struktura ovsa razlikuje od strukture pšenice, rži, pire in ječmena.

 

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Sestava

Sestavine: polnozrnati ovseni kosmiči*brez glutena 47%, pesin sladkor*, koruzni škrob*, cimet*.

*=iz preverjene EKOloške pridelave.

Lahko vsebuje sledi oreščkov, sezama in soje.

Prehranske vrednosti za 100g: energijska vrednost 1617KJ/382kcal, maščobe 3,1g, od tega nasičene 0,5g, ogljikovi hidrati 80g, od tega sladkorji 46g, vlaknine 4,6g, beljakovine 6,2g, sol <0,01g.

Količina:485g.

Proizvajalec: Bauck, Nemčija. Proizvedeno v Nemčiji.

Kontrola in poreklo: DE-ÖKO-007, kmetijstvo EU.

Uporaba

Za vegansko pripravo potrebujemo:

125g margarine, 750g navadnega sojinega ali vanilijevega jogurta, sok 1/2 limone.

1. Za testo: Maslo ali margarino stopimo in zmešamo z osnovno zmesjo (večja vrečka). Pustimo za trenutek. Maso iz kosmičev razporedimo na nenamazan pekač (premer 24cm). Trdno pritisnemo na dno in povlečemo navzgor za približno 2 cm ob straneh. Ne skrbimo, če je vse skupaj nekoliko drobljivo 🙂 med peko kosmiči postanejo čvrsti in hrustljavi. Nasvet: Kosmiče, potopljene v hladno vodo s hrbtno stranjo jedilne žlice, zlahka vtisnemo v pekač.

2. Za nadev: V skledi zmešamo jogurt, limonin sok in pripravek za nadev (manjša vrečka). Pripravljen nadev prelijemo na testo.

3. Peka: V predhodno ogreti pečici na 200°C 50-60 minut pečemo na najnižji rešetki. Tako bo torta lepo hrustljava in na vrhu ne pretemna.

Namig: Veganska torta doseže optimalno možnost rezanja šele, ko se ohladi.

Uporabno najmanj do: datum na embalaži. Hraniti na suhem in hladnem.

Test delovanja