Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov


Vsebina knjige Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov je v veliki meri osredotočena na to, na kakšne načine izbrati ustrezen zdravilni kamen, kajti ni vsak za vsakogar.

Poleg koristnih informacij, vezanih na uporabo kamnov, v drugem delu sledijo opisi številnih zdravilnih kamnov.

»Med dušo in kamnom obstaja tesno razmerje. Kamen in človek predstavljata dvojno gibanje, navzgor in navzdol. Človek se rodi od Boga in se vrača k Bogu. Surovi kamen pride z neba,

34,00

Avtor

Šifra: 12168 Kategoriji: ,

Opis

Vsebina knjige Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov je v veliki meri osredotočena na to, na kakšne načine izbrati ustrezen zdravilni kamen, kajti ni vsak za vsakogar.

Poleg koristnih informacij, vezanih na uporabo kamnov, v drugem delu sledijo opisi številnih zdravilnih kamnov.

»Med dušo in kamnom obstaja tesno razmerje. Kamen in človek predstavljata dvojno gibanje, navzgor in navzdol. Človek se rodi od Boga in se vrača k Bogu. Surovi kamen pride z neba, ko se spremeni, se dvigne v nebo.«

V daljni preteklosti so se ljudje zavedali medsebojne povezanosti, stalne interakcije z naravo in vsemi njenimi elementi, zato se jim je zdelo samo po sebi umevno, da lahko na to, kaj se jim bo v življenju dogajalo, vplivajo tudi s kamni; govorili so o magijskem vplivu kamnov.

Čeprav imajo dragi in okrasni kamni danes za večino le okrasno vrednost, pa so jim tradicionalno pripisovali različne magične moči, do katerih je imel človek prek njih dostop. Te moči so zaobjemale tako zaščito pred uroki kot sposobnost zdravljenja in iniciranja plemenitih lastnosti, po drugi strani pa je bila zelo prisotna tudi vera, da lahko tistemu, ki ima do njih nepravilen odnos, prinesejo nesrečo. Verjeli so, da se med kamnom in človekom, ki ga nosi, vzpostavi čvrsta vez duše z močjo kamna, zato se moč kamna vedno odziva na tisto, kar je v človeku.

Kamni so nekakšni kondenzatorji in ojačevalniki energije. V odvisnosti od energijskega elementa ali kombinacije elementov, ki v posameznem kamnu prevladujejo, gre lahko predvsem za univerzalno energijo eterične ravni, lahko za energije višjih dimenzij, lahko za kombinacijo enih in drugih, večina kamnov pa nam olajša tudi aktivacijo torzijskega polja in s tem energijski dostop do nemanifestiranih realnosti.

Pri kamnih, ki jih uporabljamo ali nosimo redno, je zelo pomemben pravilen izbor, kajti ljudje smo si različni, zato je razumljivo, da na nas različno delujejo tudi kamni. Dejstvo je, da nekateri posamezniki na energijo nekega kamna burno odreagirajo in ga čutijo zelo intenzivno, drugi pa takrat, ko vzamejo isti kamen v roko, ne čutijo nič posebnega in jih pritegne ali »pretrese« nek povsem dug kamen.

Energijska in metafizična uporaba kamnov je zelo široka; uporabljamo jih za izboljšanje zdravja in počutja, korekcijo ter razvoj nekaterih osebnostnih značilnosti in potencialov, za osebno zaščito, zaščito bivalnega prostora ter energijske korekcije v njem, kot pomoč in katalizator v procesih manifestacije želenih ciljev, kot podporo in katalizator procesov duhovni rasti, vključno z razvojem subliminarne zaznave in intuicije, navezovanje zavestnih stikov z drugimi dimenzijami, komunikacijo z energijskimi bitji, zavestne procese astralnih potovanj itd. Za izboljšanje nekaterih učinkov jih dodatno programiramo, uporabljamo pa jih na različne načine, včasih kot. t. i. žepne in ročne kamne, včasih kot meditacijske kamne, v formi nakita, masažnih kamnov, kristalnih krogel za sprožanje vizij in napovedovanje prihodnosti itd. Iz kamnov si pripravljamo eliksirje, iz njih izdelujemo tinkture, včasih pa, v kombinaciji z drugimi materiali, tudi različne amulete in talismane, orgonite, energijske palice ipd.

V kontekstu te knjige nas zanimajo kamni predvsem v smislu izboljšanja zdravja, kvalitete življenja in duhovne rasti.

TADEJ PRETNER, rojen leta 1960 v Ljubljani, je avtor enajstih knjig iz področja ezoterike, v Ljubljani pa vodi Šolo osebne rasti. Pred tem je 10 let deloval kot predavatelj na Šoli za bioterapevte in bil v sklopu programa izobraževanja zdravilcev na Gospodarski zbornici Slovenije član izpitne komisije za bioterapijo.

Dodatne informacije

Avtor

Test delovanja