KONOPLJINA KUHARICA


Iz cveta rastline kanabis se rodi seme, ki kar poka od vitalne energije, s katero hrani, zdravi, obnavlja in poganja naše telo. Zdaj bo ta sveta rastlina zasijala v kuharski knjigi, ki je v celoti predana okusnim in hranilnim lastnostim jedi, narejenih iz konopljinih semen. Zakaj konopljina semena? Zato, ker poleg tega, da so popolnoma legalna in ne-psihoaktivna, vsebujejo lahko prebavljive beljakovine, vseh osem pomembnih aminokislin in so hkrati najboljši vir zelenjavnih beljakovin na svetu.

14,99

Avtor

Šifra: 231 Kategorija:

Opis

Iz cveta rastline kanabis se rodi seme, ki kar poka od vitalne energije, s katero hrani, zdravi, obnavlja in poganja naše telo. Zdaj bo ta sveta rastlina zasijala v kuharski knjigi, ki je v celoti predana okusnim in hranilnim lastnostim jedi, narejenih iz konopljinih semen. Zakaj konopljina semena? Zato, ker poleg tega, da so popolnoma legalna in ne-psihoaktivna, vsebujejo lahko prebavljive beljakovine, vseh osem pomembnih aminokislin in so hkrati najboljši vir zelenjavnih beljakovin na svetu. Imajo visoko vsebnost hranilnih vlaken in zelo malo nasičenih maščob. To čudodelno in starodavno seme pa je tudi najboljši vir vitalnih maščobnih kislin, ki dokazano preprečujejo degenerativne bolezni, čistijo arterije, izboljšajo delovanje možganov in krepijo naš imunski sistem.

V knjigi Konopljina kuharica vam Todd Dalotto ponudi veliko zdravih in vabljivih receptov, ki združujejo druga živila z edinstvenimi hranljivimi prednostmi konopljinih semen, nabitimi z vitamini in minerali, ter je hkrati ena od najbolj zdravih in izvirnih kuharskih knjig, kar jih boste našli.

Dalotto je napisal recepte: od konopljinih palačink do gurmanskega konopljinega krompirja in prazničnega nazdravljanja s konopljinim likerjem, ki bodo ustrezali tako konopljarjem kot tradicionalnim kuharjem. V knjigi vam ponuja vse informacije o hranilnih lastnostih konopljinih semen, navodila za izdelovanje konopljinega olja, moke, mleka in masla, pregled kmetovanja ter seznam virov s ponudniki konopljine prehrane.

Todd Dalotto je bil ustanovitelj in lastnik podjetja Hungry Bear Hemp Foods, ki je proizvajalo slaščice iz konopljinih semen. Preden ga je zanimanje za aktivizem na področju okoljevarstva pripeljalo do ustanovitve tega podjetja, je delal kot makrobiotični kuhar.

Mehka vezava, 20 x 20,5 cm, 181 strani.

Dodatne informacije

Avtor

Test delovanja