TI POVEM ZGODBO?


Ponatis

Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase.

Argentinec Jorge Bucay, mojster pripovedovanja zdravilnih zgodb, je eden najbolj priljubljenih in branih psihoterapevtov na svetu. Doslej je bilo po svetu prodanih več kot 10 milijonov njegovih knjig, ki so izšle v več kot 30 državah sveta. Ti povem zgodbo? je njegova prva knjiga, prevedena v slovenščino, kasneje pa sta izšli še Ti povem še eno zgodbo? in Ljubiti se z odprtimi očmi roman in hkrati priročnik,

22,95

Avtor

Šifra: 4058 Kategoriji: ,

Opis

Ponatis

Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase.

Argentinec Jorge Bucay, mojster pripovedovanja zdravilnih zgodb, je eden najbolj priljubljenih in branih psihoterapevtov na svetu. Doslej je bilo po svetu prodanih več kot 10 milijonov njegovih knjig, ki so izšle v več kot 30 državah sveta. Ti povem zgodbo? je njegova prva knjiga, prevedena v slovenščino, kasneje pa sta izšli še Ti povem še eno zgodbo? in Ljubiti se z odprtimi očmi roman in hkrati priročnik, kako obdržati ljubezen.

Knjiga vsebuje zgodbe, ki otroke prijetno uspavajo, odrasle pa nežno obudijo. Čeprav knjiga opozarja, da življenje sploh ni enostavno, je polna optimizma. Bucay z njo mojstrsko prikaže zdravilno moč pripovedovanja zgodb, v katerih se bo našel prav vsak bralec.

Osrednja rdeča nit knjige je zgodba o mladeniču Demianu, ki obiskuje psihoterapevta Jorgeja, da bi skupaj poiskala odgovore na vsakdanja vprašanja. S pripovedovanjem zgodb, od grških mitov in japonskih parabol, pa vse do zenovskih modrosti in lastnih izmišljenih zgodb, mu Jorge pomaga do samospoznanja.

***

Misli in mnenja:

»Zgodbe, ki si jih ravnokar prebral, so takšne kot kamni. Zeleni kamni, rumeni kamni, rdeči kamni. Te zgodbe so bile napisane le, da bi označile kak kraj ali pot. Toda brskanje po njih, iskanje skritega diamanta v vsaki od njih je naloga vsakega posameznika.« – epilog v knjigi Ti povem zgodbo?

»Čarobna knjiga, polna zdravilnih zgodb.« – Dr. Zoran Milivojević, avtor uspešnice Formule ljubezni

Moje želje:
»Prisluhni mi, vendar me ne sodi. Povej, kaj misliš, vendar mi ne svetuj. Zaupaj mi, vendar ničesar ne pričakuj. Pomagaj mi, vendar ne odločaj zame. Skrbi zame, vendar me ne omejuj. Glej mene, ne sebe v meni. Stisni me v objem, vendar mi pusti dihati. Spodbujaj me, vendar me ne priganjaj. Drži me, vendar me ne zadržuj. Zaščiti me, vendar mi ne laži. Približaj se mi, vendar ne sili vame. Spoznaj, kaj ti na meni ne ugaja. Sprejmi to in me ne poskušaj spremeniti. Zavedaj se … da se lahko zaneseš name … Brezpogojno.« – Jorge Bucay

Dodatne informacije

Avtor

Test delovanja