LJUBEZEN


Ta knjižica je zanosna zbirka citatov o ljubezni izpod peresa enega najbolj branih avtorjev sodobnega časa: Paula Coelha.

Paulo Coelho (1947) se je rodil v Riu de Janeiru. Njegovo mladost je močno zaznamovala vera. Pozneje je študiral pravo, veliko pa je tudi potoval po svetu. Sprva je pisal besedila za različne glasbenike, pozneje pa tudi prozna dela, med katerimi so najbolj znana: Alkimist, Brida, Enajst minut, Ob reki Piedri sem sedela in jokala,

9,99

Ni na zalogi

Šifra: 6241 Kategoriji: ,

Opis

Ta knjižica je zanosna zbirka citatov o ljubezni izpod peresa enega najbolj branih avtorjev sodobnega časa: Paula Coelha.

Paulo Coelho (1947) se je rodil v Riu de Janeiru. Njegovo mladost je močno zaznamovala vera. Pozneje je študiral pravo, veliko pa je tudi potoval po svetu. Sprva je pisal besedila za različne glasbenike, pozneje pa tudi prozna dela, med katerimi so najbolj znana: Alkimist, Brida, Enajst minut, Ob reki Piedri sem sedela in jokala, Veronika se odloči umreti, Demon in gospodična Prym, Zahir. Njegove knjige, ki so jih prevedli že v 68 jezikov, spodbujajo socialni in kulturni dialog. Ukvarjajo se s temami, z idejami in s filozofijami, ki se dotaknejo mnogih bralcev, ki iščejo svojo pot in nova razumevanja sveta. Za svoje delo je dobil številne nagrade in nazive. Postal je član Brazilske akademije družbenih ved in tudi svetovalec Unescovega projekta, ki se ukvarja z medkulturnim dialogom. Ustanovil je sklad Instituto Paulo Coelho, ki podpira prevajanje brazilskega leposlovja.

Ilustratorka Catalina Estrada se je že kot otrok navduševala nad bujnimi vrtovi in živahno naravo svoje rodne Kolumbije. Zdaj živi v Barceloni kot mednarodno uspešna in priznana ilustratorka, vendar ni pozabila svojih korenin. Sposobnost, da svet še vedno gleda z otroškimi očmi, je opaziti v njenem delu, predvsem pri eksploziji barv in eleganci njenih stvaritev.

Dodatne informacije

Avtor

Test delovanja