NOVA ZEMLJA


Vsaka knjiga Eckharta Tolla popelje bralca skozi edinstveno popotovanje, ki se spremeni v bogato, globoko segajočo izkušnjo. Avtor je že s svojo predhodno svetovno uspešnico ZDAJ! Resnično tvoj je samo ta trenutek navdihnil tisoče bralcev, da se usmerijo na pot spoznavanja sebe in svojega mesta v svetu, v knjigi Nova zemlja pa do sedaj zapisana izhodišča še razširja.

Bralca popelje k spoznanju, da je za samouresničenje odločilno preseganje na egu temelječega stanja zavesti.

29,90

Avtor

Opis

Vsaka knjiga Eckharta Tolla popelje bralca skozi edinstveno popotovanje, ki se spremeni v bogato, globoko segajočo izkušnjo. Avtor je že s svojo predhodno svetovno uspešnico ZDAJ! Resnično tvoj je samo ta trenutek navdihnil tisoče bralcev, da se usmerijo na pot spoznavanja sebe in svojega mesta v svetu, v knjigi Nova zemlja pa do sedaj zapisana izhodišča še razširja.

Bralca popelje k spoznanju, da je za samouresničenje odločilno preseganje na egu temelječega stanja zavesti. To se zgodi, ko človek ozavesti svojo pravo naravo in spozna resnično notranje Bitje, ki biva v vsakomur izmed nas. Tako stanje zavesti različni nauki in filozofije imenujejo razsvetljenje, odrešenje, prenehanje trpljenja, osvoboditev ali prebujenje, avtor pa v pričujoči knjigi ponudi usmeritve, kako priti do cilja, ki nam lahko spremeni življenje.

Knjiga je napisana v obliki krajših tematskih zapisov oziroma neke vrste meditacij, ki se dotaknejo vseh pomembnih vprašanj ega in nas naučijo, kako ga preseči. Ego namreč ustvarja ločenost, posledice ločenosti pa so trpljenje, nevednost, iluzije, jeza, sovražnost, nemir, stremljenje po moči, pohlep, prestiž, nezadovoljstvo in številne druge oblike negativnih stanj. Zaradi ega se nam zgodi, da trpimo ujeti v lastnem navideznem življenju. Živimo za včeraj (obremenjujemo se s tem, kaj in kako smo storili), živimo za jutri (skrbi nas, kako bo) in se ne zavedamo svojega resničnega bistva. Nova zemlja nam pomaga iz začaranega kroga in počasi, a vztrajno, odvija klobčič egovih teženj in taktik, razloži, kako in zakaj sta iz ega izhajajoče mišljenje ter ravnanje neharmonična in omejena, ter nas varno napoti k višji duhovni ravni.

»Izgubiš lahko samo tisto, kar imaš.
Nikoli ne moreš izgubiti tistega, kar SI.«
 Eckhart Tolle

Knjiga se bralca dotakne z dostopnostjo, razumljivostjo in sporočilom, ki prihaja neposredno iz avtorjevega srca do našega srca. Naučimo se namreč, da je vsak človek kot popek cvetlice, ki se lahko kadar koli razpre v cvet in ob avtorjevem vodstvu spoznamo, da vsi v sebi nosimo potencial za popolni življenjski razcvet. Ego je tisti, ki nas drži v primežu in nam predstavlja izziv, vendar obstaja rešitev – sprememba zavesti je tista, ki nam omogoči prehod k povsem novemu načinu življenja in nam pomaga na poti k svojemu bistvu ter k popolni svobodi.

Prebujena zavest je vrelec ustvarjalnosti, iz katerega se porajajo duševne in duhovne kvalitete, kot so:
• jasna prisotnost uma,
• zmožnost razmišljanja o bistvenih stvareh in o življenju,
• ustvarjalnost ter preudarnost v duhu odgovornosti do razvoja sveta in človeštva,
• zmožnost usklajevanja občutkov in vzgibov naših dejanj,
• občutenje čiste radosti, sprejemanja, uživanja in entuziazma.

Knjiga Nova zemlja je nedvomno eno najvplivnejših duhovnih gradiv sodobnega časa in ponuja edinstveno izkušnjo ter priložnost, da v polnosti razvijemo svoje potenciale ter postanemo vse, kar si želimo biti. Povabi nas, da presežemo svoje omejitve, spoznamo svoje veličastno bistvo in skupaj pripomoremo k spreminjanju kolektivne zavesti na zemlji ter k izboljšanju vseh plasti našega življenja.

O avtorju

-Eckhart Tolle-

Razsvetljeni mojster in duhovni učitelj

Eckhart Tolle je bil rojen v Nemčiji, kjer je preživel prvih trinajst let. Po diplomi na Univerzi v Londonu je začel delati kot raziskovalec in doktorski kandidat na Univerzi v Cambridgeu. Ko je bil star 29 let, je doživel globoko duhovno preobrazbo in postal tako rekoč nov človek. Preobrazba ga je usmerila na povsem novo življenjsko pot. Naslednja leta je posvetil razumevanju, povezovanju in poglabljanju te preobrazbe. Nanj se je obračalo vse več ljudi, ki so jih zanimale njegove življenjske izkušnje, in tako je sčasoma začel v Londonu delati kot svetovalec.

Od leta 1996 živi v Vancouvru v Kanadi. Veliko potuje, predava in vodi seminarje po vsem svetu. Ob tem ne izpostavlja in ne izključuje nobene duhovne tradicije ali religije. V svojih predavanjih jasno in povsem razumljivo posreduje preprosto, a globoko sporočilo: »Je izhod iz trpljenja, je pot v mir. Potrebna je le svetloba zavesti. Vi ste ta svetloba.

Eckhart Tolle je zasnoval in ustanovil tudi projekt spletne televizije Eckhart TV, ki je namenjen razvoju zavesti in v katerem z gledalci ter povabljenimi gosti obravnava aktualne življenjske teme.

Njegovi knjigi ZDAJ! Resnično tvoj je samo ta trenutek in Nova ZEMLJA se uvrščata med najvplivnejša duhovna gradiva sedanjega časa.

Dodatne informacije

Avtor

Test delovanja