PREDEN SEM


Knjiga Preden sem je izbor pogovorov med Moojijem, srčnim duhovnim učiteljem iz tradicije advaita, ter iskalci miru, resnice in svobode.

Mooji včasih odgovarja s humorjem, včasih nežno, v nekaterih primerih ostro, zmeraj pa ljubeče, tistim, ki sprašujejo in govorijo o strahu, trpljenju, zmedenosti, odnosih, duhovni praksi in o tem, kako živeti v miru. Njegove besede so odločno povabilo k raziskovanju narave resničnega Jaza in k počitku brez truda v polnosti in praznini bivanja sámega.

24,00

Avtor

Šifra: 10206 Kategoriji: ,

Opis

Knjiga Preden sem je izbor pogovorov med Moojijem, srčnim duhovnim učiteljem iz tradicije advaita, ter iskalci miru, resnice in svobode.

Mooji včasih odgovarja s humorjem, včasih nežno, v nekaterih primerih ostro, zmeraj pa ljubeče, tistim, ki sprašujejo in govorijo o strahu, trpljenju, zmedenosti, odnosih, duhovni praksi in o tem, kako živeti v miru. Njegove besede so odločno povabilo k raziskovanju narave resničnega Jaza in k počitku brez truda v polnosti in praznini bivanja sámega. Njegovi odgovori spodbujajo, izzovejo in zmeraj razsvetljujejo.

V Indiji pravijo: »Če se ti trn zapiči v stopalo, lahko uporabiš drugi trn, da odstraniš prvega. Potem pa oba trna odvržeš.«

Knjiga Preden sem učinkuje kot drugi trn. Njen namen je odstraniti trne pogojevanja in navad, ki so bili nabrani v gozdu obstoja, in za katere se zdi, da ovirajo ali naredijo boleče nekaj, kar bi lahko bil ples, poln veselja.

Namen te zbirke pogovorov je osvetliti osnovno resnico o tem, kdo in kaj pravzaprav smo: nespremenljiva, neokrnjena čista zavest, v kateri se prikazuje igra pojavnega sveta.

Če nekaj, kar ti povem, globoko odmeva v tebi, potem osredotoči svojo pozornost in svoje celotno bitje v ta uvid. Bodi zelo miren. Ostani resničen in odločen. Ne nameni pozornosti umu, ki razdvaja, in kmalu boš odkril mir, ki presega vsako razumevanje.

O AVTORJU

Advaita zen mojster Mooji najverjetneje ni kot kdorkoli drug, ki ga boste srečali, saj človeka primora k temu, da se sprašuje o lastni naravi in obstoju. Že ob prvem srečanju z njim se ljudi globoko dotakne njegova neopisljiva prisotnost in morda prvič izkusijo naravni občutek sreče in miru, ko spoznajo, kdo ali kaj v resnici so. Mooji trenutno prebiva v Evropi in občasno potuje po svetu ter deli satsange.

Dodatne informacije

Avtor

Test delovanja