ZLOM TEHNIZIRANEGA SISTEMA


Tehnizirani sistem je v svojem bistvu dosledno razdiralen, tako glede biosfere našega planeta kakor tudi človeka samega. Toda v svetu vse stremi k ravnovesju, za vsako dejanje, ki ruši harmonijo, se vedno najde nasprotna učinkovina. V taki dejavnosti se rojeva Sila, ki sem jo omenjal. Ne gre za to, da bi morali zlomiti sistem. Najverjetneje je kaj takega neizvedljivo, razen če bi sistem uničil sam sebe ali bi ga zlomila neka obsežna naravna katastrofa.

Toda še vedno obstaja možnost povečanja kakovosti našega lastnega življenja,

29,90

Avtor

Opis

Tehnizirani sistem je v svojem bistvu dosledno razdiralen, tako glede biosfere našega planeta kakor tudi človeka samega. Toda v svetu vse stremi k ravnovesju, za vsako dejanje, ki ruši harmonijo, se vedno najde nasprotna učinkovina. V taki dejavnosti se rojeva Sila, ki sem jo omenjal. Ne gre za to, da bi morali zlomiti sistem. Najverjetneje je kaj takega neizvedljivo, razen če bi sistem uničil sam sebe ali bi ga zlomila neka obsežna naravna katastrofa.

Toda še vedno obstaja možnost povečanja kakovosti našega lastnega življenja, če človek pozna načela delovanja sistema in pravila igre, ki niso bila nikoli objavljena. Lahko ste v sistemu in ga izrabljate za svoje cilje ter se obenem izmaknete vpetosti vanj.

Poskušajte si predstavljati drugo sliko. Vaša zavest je svobodna in čista. Energije imate za stopnjo več kot drugi. Prenehali ste misliti »tako kot vsi« in delati »tako kot vsi«. Izstopili ste iz vrste, ne da bi jo zapustili. Pretvarjate se, da ste sanjač, čeprav ste v resnici prebujeni. Dobro se zavedate, da vsi okoli vas spijo, vi pa ste budni. Tisti, ki stopi iz obče vrste, pridobi velike prednosti:
S strani lahko pogleda, kam korakajo vsi drugi.
Otrese se »ščipalk« in stereotipov družbenega okolja.
Nauči se videti in razumeti tisto, česar drugi ne vidijo in ne razumejo.
Preneha, konec koncev, stremeti biti prvi, temveč hoče postati edinstven.
Ko se boste osvobodili omejitev in pogojenosti, ki vam jih je vsilil sistem, boste dobili priložnost, da se mu maščujete za prejšnjo uravnilovko v svoji glavi. Vi ste edinstveni in zdaj že tudi svobodni. To je čudovit privilegij. Izrabite to svojo prednost.
IzBrani povzetki:
Misli niso snovne, vendar niso v glavi, temveč so v metafizičnem prostranstvu
Misli so podobne televizijskim kanalom.
Človek ne ustvarja in ne seva misli, temveč se nanje priklopi kot biotelevizor.
Človek se je sposoben zavestno in z namenom preklapljati z enega kanala na drugega, kar pomeni, da upravlja s tokom svojih misli.
Človek ne izrablja te svoje sposobnosti v celoti, ker je preveč zaseden z »nadaljevankami«, ki se »vrtijo« v realnosti.
Miselna oblika je fiksiran »televizijski program«, h kateremu se človek lahko priključi in ga prenaša v svet, ki ga obkroža.
Zato, da bi se miselna oblika materializirala, je nujno nanjo sistematično in dokaj dolgo osredotočati svojo pozornost.
Resničnost je ena za vse, vendar ima vsak človek svoj, poseben sloj resničnosti.
S svojimi mislimi gradite edinstveno, individualno različico svojega sveta.
Vanj vstopa ali ne vstopa vse tisto, kar je navzoče oziroma nenavzoče v vaših mislih.
Pripnite žarek pozornosti na tisto, kar vam je všeč in kar vam je pogodu, ter ga odmikajte od stvari, ki vas motijo ali dražijo.
Potrjujte svoje miselne oblike ob vsaki primerni priložnosti, še posebno, ko opazite njihovo potrditev.
Kakršen filmski trak boste vstavili v svoj virtualni projektor, takšen film boste videli v svoji resničnosti.
Miselne oblike morate oddajati sistematično.
Zapisane miselne oblike pridobijo dodatno moč.
Princip bumeranga: če v odsevu ne želite videti sovražnosti, napadalnosti, obsojanj, zavračanja, nikar ne pošiljajte naokoli temu primernih podob.
V sloju vašega sveta se nabira vse tisto, na čemer se ustavlja vaša pozornost.
Vaših misli se lahko polasti tudi tisto, česar močno ne marate.
Ko vas nekaj preneha vznemirjati, izgine iz vašega življenja, in narobe, takoj, ko nekaj okupira vašo poznost, vas vztrajno povsod zasleduje.
Sloj sveta se pomika v smeri, kjer se kaže žarek vaše pozornosti.
Sposobni ste odigrati katero koli igro, ne glede na kulise okoli vas.
Svet okoli vas se ne oblikuje samo z vašimi mislimi, saj je svet dualen, pa tudi sloji različnih ljudi se lahko sekajo med seboj
Stabilne resničnosti ne moremo doseči z enkratnim poskusom, temveč z ustaljeno navado in primernim načinom mišljenja.
Ljudje tekajo naokoli kot naviti. Nikoli nimajo časa, nenehno prelagajo stvari na pozneje, in izkaže se, da je to na koncu preloženo na nikoli. Nujno je prenehati odlagati življenje na »pozneje« in začeti živeti zdaj.
Sistematično delo s ciljno podobo bo napolnilo vašo namero z vero, podobno kot s hidravlično črpalko: vsak dan vsaj malo, po eno kapljico, vendar redno in usmerjeno k cilju.

Dodatne informacije

Avtor

Test delovanja