Ekološka amla


Po tradicionalnih ajurvedskih tekstih se uporabljajo tako sveži kot tudi posušeni plodovi amle.

V primeru Amle Etnobotanika so posušeni plodovi amle zmleti in presejeni skozi tri različna sita, tako da dobimo t.i. “body art” – najboljšo kakovost rastlinskega prahu Amle.

KOT NEGOVALNA OBLOGA: Po drugi strani pa je ta rastlina izjemna za naravno nego las in lasišča. V primeru oblog gre za naravno rešitev proti sivenju in izpadanju las ter vsem vnetnim spremembam na koži in lasišču.

15,90

Količina

Znamka

Šifra: 101 Kategorije: , , , Oznaka:

Opis

Po tradicionalnih ajurvedskih tekstih se uporabljajo tako sveži kot tudi posušeni plodovi amle.

V primeru Amle Etnobotanika so posušeni plodovi amle zmleti in presejeni skozi tri različna sita, tako da dobimo t.i. “body art” – najboljšo kakovost rastlinskega prahu Amle.

KOT NEGOVALNA OBLOGA: Po drugi strani pa je ta rastlina izjemna za naravno nego las in lasišča. V primeru oblog gre za naravno rešitev proti sivenju in izpadanju las ter vsem vnetnim spremembam na koži in lasišču. Več o pripravi in uporabi najdete tukaj.

KOT NARAVNA BARVA ZA LASE: Prav tako lahko amlo uporabimo tudi kot pomožno barvilo pri kombinaciji KANA in INDIGO za kavno barvo las, v primeru da želimo barvo brez rdečega odtenka.

PAKIRANJE: 100 g

POREKLO: Indija

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Sestava

SESTAVINE: Emblica officinalis powder

Uporaba

NAVODILA ZA UPORABO
(veljajo le za izdelke Etnobotanika®)

Uporaba:
100 % naravno barvanje las
Amlo uporabljamo v različnih kombinacijah s kano, indigom, seno in hibiskusom. Točno razmerje posameznih rastlin Etnobotanika® je odvisno od vaše osebne recepture.
100 % naravna obloga za lase/lasišče
100 % naravna obloga za skodrane lase (ponovno formira kodre)
100 % naravna obrazna maska

Kaj potrebujemo?

  • Ustrezno količino kane v prahu (glejte spodnjo tabelo)*
  • Ustrezno količino tekočine (glejte spodnjo tabelo)*. Priporočamo ohlajen čaj kamlice, destilirano ali demineralizirano vodo. Tekočina ne sme imeti več kot 40 °C.
  • Posodo s pokrovom, ki ne sme biti kovinska (plastika, steklo, keramika)
  • Leseno žlico
  • Zaščitne lateks rokavice
  • Zaščitno ogrinjalo
  • Silikonsko spatulo oz. lopatico za nanos zmesi na lasišče
  • Prozorno folijo za živila

Kuhinjske papirnate brisačke v roli
*Količinska tabela za pripravo zmesi glede na dolžino vaših las
OPOMBA: Tabela je formulirana za normalno goste lase, če so vaši lasje zelo gosti, potem količino povečajte za približno 30 %.

DOLŽINA LAS KOLIČINA PRAHU KOLIČINA TEKOČINE
Kratki lasje in narastek 60 g 180 ml
Lasje do ramen 100 g 300 ml
Lasje do lopatic 150 g 450 ml
Obrazna maska 20 g 60 ml

Kako pripravimo zmes za barvanje las?
Amlo vedno pripravimo v kombinaciji z ostalimi rastlinami (24 ur pred barvanjem).

V posodo stresemo ustrezno količino amle in ostale rastline (osebna receptura) v prahu ter ustrezno količino tekočine (glejte tabelo zgoraj). Tekočina ne sme imeti več kot 40 °C. Z leseno žlico mešamo tako dolgo, da dobimo zmes gostote jogurta. Posodo nepredušno zapremo s pokrovom ali prozorno folijo za živila in jo za 24 ur pustimo na sobni temperaturi.

Kako pripravimo zmes za oblogo las/lasišča?
OPOMBA: Zmes za oblogo las/lasišča pripravimo enako kot za barvanje las in jo pustimo na sobni temperature zgolj 1 uro.
Če amlinega prahu ne porabimo v celoti, vrečko nepredušno zapremo in jo hranimo v originalni embalaži na suhem in temnem prostoru.

Kako si zmes nanesemo na lase/lasišče?
Zmes vedno nanašamo na suhe umite lase.
Pred barvanjem zmes še enkrat dobro premešamo, da postane gladka. Roke si zaščitimo z zaščitnimi lateks rokavicami in okrog ramen ogrnemo zaščitno ogrinjalo. Zmes na lasišče nanašamo s silikonsko spatulo. Z nanašanjem začnemo na prednjem delu lasišča. Zmes nanašamo po prečah, ki so v razmaku 1 cm. Ko zaključimo z nanašanjem na sprednjem delu (od ušesa do ušesa), začnemo zmes nanašati še na zadnjem delu lasišča od temena proti vratu. Pri dolgih laseh zmes po dolžini las nanašamo s prsti. Ko končamo z nanašanjem, predel kože ob lasišču zaščitimo s približno 5 cm širokim trakom, ki smo ga naredili iz kuhinjskih papirnatih brisačk v roli. Da se zmes ne bi zasušila na lasišču, glavo ovijemo še s prozorno folijo za živila. V primeru barvanja las pustimo zmes na lasišču delovati 4 ure, v primeru obloge pa zgolj 1 uro.

Kako si zmes nanesemo na obraz?
Na obraz zmes nanesemo s spatulo. Pustimo delovati 20 minut in nato obraz umijemo.

Kako speremo zmes z las/lasišča?
Po 4 urah (oz. po 1 uri v primeru obloge) odstranimo prozorno folijo in lase izpiramo toliko časa, da iz njih odteče vsa zmes. Nato si na lasišče nanesemo šampon in ga dobro vtremo, s čimer odstranimo vse ostanke zmesi, ki se je oprijela lasišča. Zatem lase splaknemo in posušimo.

Dokončna barva las se bo razvila 48 ur po umivanju.

Test delovanja