Ekološki indigo za lase


Indigo se uporablja kot naravna barva za lase. Gre za rastlino z modrim pigmentom. Popolnoma naravno, in brez kemikalij, z različnimi razmerjem kane in indiga si lahko odlično pobarvamo lase na različne rjave odtenke las.

Modro barvilo (indigotin) se uporablja za barvilo skupaj s KANA in/ali SENA za različne rjave odtenke las, vendar nikoli samostojno. Indigo kot naravna barve se kot zmes pripravi tik pred nanosom na lasišče. V kolikor uporabljate indigo v zmesi,

15,90

Količina

Znamka

Šifra: 105 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Indigo se uporablja kot naravna barva za lase. Gre za rastlino z modrim pigmentom. Popolnoma naravno, in brez kemikalij, z različnimi razmerjem kane in indiga si lahko odlično pobarvamo lase na različne rjave odtenke las.

Modro barvilo (indigotin) se uporablja za barvilo skupaj s KANA in/ali SENA za različne rjave odtenke las, vendar nikoli samostojno. Indigo kot naravna barve se kot zmes pripravi tik pred nanosom na lasišče. V kolikor uporabljate indigo v zmesi, NE uporabite limone v vodi skupaj s KANA in/ali SENA.

POREKLO: Indija

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Sestava

SESTAVINE: Indigofera tinctoria powder

Uporaba

NAVODILA ZA UPORABO
(veljajo le za izdelke Etnobotanika®)

Uporaba:
100 % naravno barvanje las
Indigo uporabljamo v različnih kombinacijah s kano, amlo, seno in hibiskusom, kadar želimo rjave odtenke las. Točno razmerje posameznih rastlin Etnobotanika® je odvisno od vaše osebne recepture. Če želimo črno barvo las, lase najprej pobarvamo s kano (upoštevamo celoten postopek barvanje s kano) in nato lase pobarvamo še s čistim indigom. Indigo na laseh pustimo delovati 2 uri.

Kaj potrebujemo?

 • Ustrezno količino indigo v prahu (glejte spodnjo tabelo)*
 • Ustrezno količino tekočine (glejte spodnjo tabelo)*. Priporočamo destilirano ali demineralizirano vodo. Tekočina ne sme imeti več kot 40 °C.
 • Posodo s pokrovom, ki ne sme biti kovinska (plastika, steklo, keramika)
 • Leseno žlico
 • Zaščitne lateks rokavice
 • Za
 • ščitno ogrinjalo
 • Silikonsko spatulo oz. lopatico za nanos zmesi na lasišče
 • Prozorno folijo za živila
 • Kuhinjske papirnate brisačke v roli
  *Količinska tabela za pripravo zmesi glede na dolžino vaših las
  OPOMBA: Tabela je formulirana za normalno goste lase, če so vaši lasje zelo gosti, potem količino povečajte za približno 30 %.
DOLŽINA LAS KOLIČINA PRAHU KOLIČINA TEKOČINE
Kratki lasje in narastek 60 g 180 ml
Lasje do ramen 100 g 300 ml
Lasje do lopatic 150 g 450 ml

Kako pripravimo zmes?
OPOMBA: Indigo vedno pripravljamo v zmes tik pred barvanjem in NE 24 ur prej kot je običajno pri ostalih rastlinah.

V posodo stresemo ustrezno količino indiga v prahu in tekočino (glejte tabelo zgoraj). Tekočina ne sme imeti več kot 40 °C. Z leseno žlico mešamo tako dolgo, da dobimo gladko zmes gostote jogurta. Nato zmes indiga takoj dodamo k že vnaprej pripravljeni zmesi ostalih rastlin in vse skupaj dobro premešamo ter takoj nanesemo na lase. Če prahu indiga ne porabimo v celoti, vrečko nepredušno zapremo in jo hranimo v originalni embalaži na suhem in temnem prostoru.

Kako si zmes nanesemo na lase?
Zmes vedno nanašamo na suhe umite lase.

Roke si zaščitimo z zaščitnimi lateks rokavicami in okrog ramen ogrnemo zaščitno ogrinjalo. Zmes na lasišče nanašamo s silikonsko spatulo. Z nanašanjem začnemo na prednjem delu lasišča. Zmes nanašamo po prečah, ki so v razmaku 1 cm. Ko zaključimo z nanašanjem na sprednjem delu (od ušesa do ušesa), začnemo zmes nanašati še na zadnjem delu lasišča od temena proti vratu. Pri dolgih laseh zmes po dolžini las nanašamo s prsti. Ko končamo z nanašanjem, predel kože ob lasišču zaščitimo s približno 5 cm širokim trakom, ki smo ga naredili iz kuhinjskih papirnatih brisačk v roli. Da se zmes ne bi zasušila na lasišču, glavo ovijemo še s prozorno folijo za živila. Zmes pustimo na lasišču delovati 4 ure. Če želimo črno barvo las, lase najprej pobarvamo s kano (upoštevamo celoten postopek barvanje s kano) in nato lase pobarvamo še s čistim indigom. Indigo na laseh v tem primeru pustimo delovati 2 uri.

Kako speremo zmes z las/lasišča?
Po 4 urah odstranimo prozorno folijo in lase izpiramo toliko časa, da iz njih odteče vsa zmes. Nato si na lasišče nanesemo šampon in ga dobro vtremo, s čimer odstranimo vse ostanke zmesi, ki se je oprijela lasišča. Zatem lase splaknemo in posušimo.

Dokončna barva las se bo razvila 48 ur po umivanju.

Test delovanja