Cvetni prah


CVETNI PRAH sodi na začetek dolge verige v razvoju cvetočih rastlin. Čebele ga nabirajo za hrano, saj jim zagotavlja najpomembnejši vir beljakovin in je s tem dejavnik za ohranitev čebelje vrste. Poznamo toliko vrst cvetnega prahu, kot je vrst cvetočih rastlin. Med seboj se ločijo po barvi in obliki. Ko čebele letajo iz cveta na cvet, hote ali nehote, nabirajo cvetni prah. Ob tem opravijo svoje največje poslanstvo na zemlji, to je oprašujejo cvetoče rastline.

10,60

Količina

Znamka

Opis

CVETNI PRAH sodi na začetek dolge verige v razvoju cvetočih rastlin. Čebele ga nabirajo za hrano, saj jim zagotavlja najpomembnejši vir beljakovin in je s tem dejavnik za ohranitev čebelje vrste. Poznamo toliko vrst cvetnega prahu, kot je vrst cvetočih rastlin. Med seboj se ločijo po barvi in obliki. Ko čebele letajo iz cveta na cvet, hote ali nehote, nabirajo cvetni prah. Ob tem opravijo svoje največje poslanstvo na zemlji, to je oprašujejo cvetoče rastline. Med zbiranjem zrnca vlažijo z medom ter jih po več tisoč zlepijo v večja zrna, ki jih na zadnjih nogah nosijo v panj. Če čebelar pred vhod v panj nastavi ustrezno mrežico, čebelam posmuka zrnca cvetnega prahu iz nog. Tega čebelar pobere in shrani svežega, ga zmeša z medom ali posuši. In tako postane cvetni prah odlična hrana tudi za ljudi.

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Sestava

100% posušen cvetni prah

Uporaba

Načini uporabe cvetnega prahu: V vseh primerih je dobro, da cvetni prah pred zaužitjem malo namočimo. To je še posebno pomembno pri posušenem cvetnem prahu. – Cvetni prah zdrobimo z zobmi in malo zadržimo v ustih, da se čimbolj navlaži s slino. Nato ga poplaknemo s tekočino.

– Cvetni prah damo v kozarec in zalijemo z vodo. Lahko dodamo še žlico medu. Dobro premešamo in popijemo. ( Cvetni pah se ne bo popolnoma raztopil)

– Cvetni prah zmešamo z medom in tako pripravljenega lahko hranimo dalj časa v hladnem prostoru. Uživamo po žličkah. Dobro je, da mešanico medu in cvetnega prahu čim dlje zadržimo v ustih.

– Cvetni prah vmešamo v jogurt in malo počakamo, da se razmoči in ga nato pojemo. Dodamo lahko tudi žličko medu. Uživanje v kombinaciji z jogurtom zagotavlja boljšo prebavo cvetnega prahu.

Test delovanja