Kalcij in vitamin C


Kalcij in naravni vitamin C za močne kosti

Naturtreu visoko kakovostno prehransko dopolnilo Kalcij z naravnim vitaminom C iz sadežev Camu-Camu ima pomembno vlogo pri izgradnji, vzdrževanju in preprečevanju razgradnje kosti.

Kalcij velja za enega od najbolj zastopanih mineralov v našem telesu, saj ga praktično potrebuje vsaka naša celica. Čeprav ga večinoma povezujemo s kostmi, pa ima kalcij v našem telesu tudi številne druge funkcije.

26,99

Količina

Znamka

Opis

Kalcij in naravni vitamin C za močne kosti

Naturtreu visoko kakovostno prehransko dopolnilo Kalcij z naravnim vitaminom C iz sadežev Camu-Camu ima pomembno vlogo pri izgradnji, vzdrževanju in preprečevanju razgradnje kosti.

Kalcij velja za enega od najbolj zastopanih mineralov v našem telesu, saj ga praktično potrebuje vsaka naša celica. Čeprav ga večinoma povezujemo s kostmi, pa ima kalcij v našem telesu tudi številne druge funkcije.

Kalcijev karbonat je v naravi najpogostejša oblika kalcija, ima dobro biološko uporabnost, kar omogoča telesu hitro in neposredno dostopnost.

Predvsem pa kalcij velja za glavni strukturni element kostnega tkiva, ki je hkrati tudi rezervoar za vzdrževanje nivoja kalcija v krvi in mišicah. Dodan je naravni vitamin C, ki je prisoten v skrbno in ročno nabranih sadežih Camu-camu. Vitamin C prispeva k nastajanju kolagena in normalno delovanje procesov povezanih s kostmi.

Uživanje kalcija je pomembno že v mladosti, da organizem zgradi dovolj veliko kostno maso in tako z njo vstopi v kasnejše življenjsko obdobje, ko se prične zmanjševati.
Koristi kalcija:

prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob,
prispeva k normalnemu strjevanju krvi,
prispeva k normalnemu prenosu živčnih impulzov,
ima vlogo pri delitvi celic,
prispeva k delovanju mišic,
prispeva k sproščanju energije pri presnovi,
prispeva k normalnemu delovanju prebavnih encimov.

Brezkompromisna kakovost

Izdelek Kalcij z vitaminom C je proizveden v Nemčiji po najvišjih standardih kakovosti. Izdelek je tudi preverjen v neodvisnem akreditiranem laboratoriju. V nasprotju s tabletami, rastlinske celulozne kapsule omogočajo polnitev brez uporabe dodatnih pomožnih snovi. Kapsule so posebej zasnovane za naravno razgradnjo, so lahko prebavljive in omogočajo boljšo absorpcijo hranil med prebavo.

Primerno za vegane in vegetarijance,
proizvedeno brez GSO,
brez dodanih pomožnih snovi.

Naturtreu – Naravno in premišljeno

Blagovna znamka Naturtreu je sinonim pristne nemške kakovosti. Formulacije so skrbno premišljene in upoštevajo najnovejša dognanja znanosti, poleg vitaminov in mineralov vsebujejo predvsem velik delež naravnih sestavin. Sestavine so v koncentrirani obliki, katerih izvorni vir je predvsem domače, evropsko tržišče. V izdelke pa je vkomponirana tudi nota tradicionalnih zelišč na katere prisegajo naše babice in priznani nutricionisti.

Nemški prehranski strokovnjaki so na osnovi svojih dolgoletnih izkušenj posebno pozornost poleg samim formulacijam namenili tudi optimalni količini sestavin v odmerku posameznega izdelka, saj le prava mera le-teh zagotavlja pričakovano. Nemška natančnost zahteva tudi strogo preverjanje v vseh korakih proizvodnje, tako je tudi vsak izdelek kljub vsem kontrolam v proizvodnem procesu na koncu podvržen še finalnemu testu v neodvisnem laboratoriju.

Blagovna znamka Naturtreu sledi trendu prehranskih dopolnil, ki zahteva visok delež naravnih sestavin, katere telo lahko zlahka uporabi in izključuje vse nepotrebne pomožne snovi, kot so sladila, umetne arome, barvila in druge sestavine, ki se uporabljajo pri proizvodnji tablet in pršil, kar zagotavlja visoko raven presnove in absorpcije.

Naturtreu v svojih izdelkih stavi na naravno moč zelišč v roki z znanostjo in pristno osebno izkušnjo h kateri se boste radi in pogosto vračali.

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Sestava

Povprečna vsebnost 3 kapsul PDV%
Kalcij 804 mg 100
Camu camu sadež v prahu
od tega vitamin C
240 mg
12 mg

15
PDV – priporočen dnevni vnos

 

Sestavine: kalcijev karbonat, rastlinska kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), camu camu v prahu (Myrciaria dubia, vsebuje 5% vitamina C).

Uporaba

Navodilo za uporabo: 3 kapsuli na dan s kozarcem vode.

Opozorila: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Način shranjevanja: izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu embalaže.

Vsebina: 120 kapsul/40 dni

Neto teža: 104,4 g

Proizvajalec: Zenkoh GmbH, Nemčija

Test delovanja