Probiotik Floraintima, probiotični kompleks


Mlečnokislinske bakterije z brusnico in vitaminom B3

Naturtreu visoko kakovostno in skrbno zasnovano prehransko dopolnilo Floraintima, probiotični kompleks spada med inovativne formulacije in vsebuje 7 specifičnih sevov iz roda lactobacillus v visokem odmerku, ter v kombinaciji z brusnico in vitaminom B3.

Holistični kompleks združuje kombinacijo skrbno izbranih sevov na podlagi raziskav, akacijeva vlakna v vlogi prebiotika, standardiziran izvleček brusnic ter vitamin B3, ki je znan tudi kot niacin in prispeva k vzdrževanju zdrave vaginalne sluznice.

26,99

Količina

Znamka

Opis

Mlečnokislinske bakterije z brusnico in vitaminom B3

Naturtreu visoko kakovostno in skrbno zasnovano prehransko dopolnilo Floraintima, probiotični kompleks spada med inovativne formulacije in vsebuje 7 specifičnih sevov iz roda lactobacillus v visokem odmerku, ter v kombinaciji z brusnico in vitaminom B3.

Holistični kompleks združuje kombinacijo skrbno izbranih sevov na podlagi raziskav, akacijeva vlakna v vlogi prebiotika, standardiziran izvleček brusnic ter vitamin B3, ki je znan tudi kot niacin in prispeva k vzdrževanju zdrave vaginalne sluznice.

Posebej velja izpostaviti visok delež proantocianidinov, razred polifenolov, ki so naravno prisotni zlasti v brusnicah in so splošno znani kot antioksidanti.

Izdelek je namenjen tako mladim dekletom kot odraslim ženskam in ženskam v obdobju menopavze.

Kaj je vaginalna flora?

Z izrazom vaginalna flora poimenujemo različne mikroorganizme, ki jih najdemo v intimnem predelu. To so v prvi vrsti mlečnokislinske bakterije laktobacili, ki skrbijo, da je vaginalno okolje ustrezno kislo, hkrati pa predstavljajo naravno zaščitno bariero pred patogenimi organizmi in bakterijami, ter ohranjajo pH-vrednost nožnice.

Na sestavo bakterij, njihovo medsebojno razmerje in število različnih sevov pri posameznici vpliva predvsem imunski sistem, raven estrogena, kontracepcijska sredstva, intimna nega, življenjski slog in tudi uporaba zdravil, zlasti antibiotikov.

Vrste in število bakterij se nekoliko razlikujejo od posameznice do posameznice. Zdrav vaginalni mikrobiom je večinoma sestavljen iz bakterij rodu Lactobacillus. Splošno mnenje je, da zlasti vrste acidophlus, crispatus, casei, rhamnosus, gasseri, jensenii predstavljajo večino zdrave vaginalne flore.

Če je naravno ravnovesje vaginalne flore porušeno se slednje najpogosteje zelo hitro izrazi v neprijetnem počutju (pekoč občutek, srbečica).

Prednosti probiotičnega kompleksa

7 raziskanih bakterijskih sevov najvišje kakovosti (mlečnokislinske bakterije – laktobacili, ki jih naravno najdemo v vaginalni mikroflori)
brusnice z visoko koncentracijo bioaktivnih spojin, posebej pomemben je flavonoid imenovan proantocianidin
vitamin B3 prispeva k vzdrževanju normalne sluznice, vključno z vaginalno sluznico
Pakirano v posebni kapsuli s postopnim sproščanjem

Zakaj je Floraintima probiotični kompleks prava izbira?

Edinstven holističen kompleks vsebuje 7 posebej izbranih mlečnokislinskih bakterij z 100 milijard kolonijskih enot na gram. Sevi mlečnokislinskih bakterij so izbrani na podlagi raziskav.

Premišljeno so izbrane tudi b​rusnice, izvirajo iz rastišč na kislih barjih, ki predstavlja posebno okolje in naravno prispeva k visoki koncentraciji bioaktivnih spojin v brusnicah.
Dodana so tudi akacijeva vlakna z visoko prebiotično vrednostjo (vsebujejo najmanj 80 % topnih vlaknin), predstavljajo super hrano za seve, kar znatno podaljšuje njihovo aktivnost.

Posebna rastlinska kapsula omogoča, da mešanica mikrobioloških kultur pride do svojega cilja v živem, nepoškodovanem stanju, hkrati zagotavlja postopno sproščanje.

Brezkompromisna kakovost

Izdelek Floraintima probiotični kompleks z brusnico in vitaminom B3 je proizveden v Nemčiji po najvišjih standardih kakovosti. Izdelek je tudi preverjen v neodvisnem akreditiranem laboratoriju. V nasprotju s tabletami, rastlinske celulozne kapsule omogočajo polnitev brez uporabe dodatnih pomožnih snovi. Kapsule so posebej zasnovane za naravno razgradnjo, so lahko prebavljive in omogočajo boljšo absorpcijo hranil med prebavo.

Primerno za vegane in vegetarijance,
proizvedeno brez GSO,
brez dodanih pomožnih snovi.

Naturtreu – Naravno in premišljeno

Blagovna znamka Naturtreu je sinonim pristne nemške kakovosti. Formulacije so skrbno premišljene in upoštevajo najnovejša dognanja znanosti, poleg vitaminov in mineralov vsebujejo predvsem velik delež naravnih sestavin. Sestavine so v koncentrirani obliki, katerih izvorni vir je predvsem domače, evropsko tržišče. V izdelke pa je vkomponirana tudi nota tradicionalnih zelišč na katere prisegajo naše babice in priznani nutricionisti.

Nemški prehranski strokovnjaki so na osnovi svojih dolgoletnih izkušenj posebno pozornost poleg samim formulacijam namenili tudi optimalni količini sestavin v odmerku posameznega izdelka, saj le prava mera le-teh zagotavlja pričakovano. Nemška natančnost zahteva tudi strogo preverjanje v vseh korakih proizvodnje, tako je tudi vsak izdelek kljub vsem kontrolam v proizvodnem procesu na koncu podvržen še finalnemu testu v neodvisnem laboratoriju.

Blagovna znamka Naturtreu sledi trendu prehranskih dopolnil, ki zahteva visok delež naravnih sestavin, katere telo lahko zlahka uporabi in izključuje vse nepotrebne pomožne snovi, kot so sladila, umetne arome, barvila in druge sestavine, ki se uporabljajo pri proizvodnji tablet in pršil, kar zagotavlja visoko raven presnove in absorpcije.

Naturtreu v svojih izdelkih stavi na naravno moč zelišč v roki z znanostjo in pristno osebno izkušnjo h kateri se boste radi in pogosto vračali.

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Sestava

Povprečna vsebnost 1 kapsule PDV%
Akacijeva vlakna 230 mg
Lactobacillus crispatus (LCr86) 10 mrd CFU
na odmerek
Lactobacillus casei (LC89)
Lactobacillus acidophilus (LA85)
Lactobacillus rhamnosus (LRa05)
Lactobacillus gasseri (LG08)
Lactobacillus plantarum (LP90)
Lactobacillus Jensenii (LJe52)
Izvleček plodov brusnice
– od tega proantocianini
50 mg
25 mg

Vitamin B3 2,42 mg 15
PDV – priporočen dnevni vnos

 

Sestavine: akacijeva vlakna, žive bakterijske kulture z več sevi 100 milijard CFU/g (sevi: Lactobacilus crispatus, Lactobacilus casei, Lactobacilus acidophlus, Lactobacilus rhamnosus, Lactobaccilus gasseri, Lactobaciluss plantarum, Lactobacillus Jensenii), izvleček plodov brusnice (od tega 50% proantocianinov), rastlinska kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), nikotinamid.

Uporaba

Navodilo za uporabo: 1 kapsulo na dan s kozarcem vode na prazen želodec.

Opozorila: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Način shranjevanja: izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu embalaže.

Vsebina: 60 kapsul/60 dni

Neto teža: 28,65 g

Proizvajalec: Zenkoh GmbH, Nemčija

Test delovanja