Probiotik Florazauber, probiotični kompleks


Močan probiotični kompleks Florazauber s 23 sevi

Naturtreu visoko kakovostno in skrbno zasnovano prehransko dopolnilo Florazauber, probiotični kompleks spada med inovativne formulacije in vsebuje kar 23 specifičnih sevov bakterijskih kultur z visokim odmerkom.

Inovativna formulacija združuje posebej izbrane najboljše seve, akacijeva vlakna kot prebiotik in vitamine skupine B z namenom ohranjanja uravnoteženega mikrobioma³ in zdrave črevesne sluznice¹, prispeva k optimalnemu delovanju imunskega sistema² ter pripomore k splošnemu dobremu počutju⁴.

26,99

Količina

Znamka

Opis

Močan probiotični kompleks Florazauber s 23 sevi

Naturtreu visoko kakovostno in skrbno zasnovano prehransko dopolnilo Florazauber, probiotični kompleks spada med inovativne formulacije in vsebuje kar 23 specifičnih sevov bakterijskih kultur z visokim odmerkom.

Inovativna formulacija združuje posebej izbrane najboljše seve, akacijeva vlakna kot prebiotik in vitamine skupine B z namenom ohranjanja uravnoteženega mikrobioma³ in zdrave črevesne sluznice¹, prispeva k optimalnemu delovanju imunskega sistema² ter pripomore k splošnemu dobremu počutju⁴.

Močni simbiotični mešanici pa je dodan tudi sev kvasovke Saccharomyces Boulardii (poznan po naravni odpornosti na antibiotike).

V našem črevesju domuje več kot 100 bilijonov mikroorganizmov in prav pestrost različnih bakterij ter njihovo medsebojno razmerje sta ključna za dobro presnovo in razgradnjo neuporabnih sestavin hrane. Na sestavo bakterij, njihovo medsebojno razmerje in število različnih sevov pri posamezniku vplivajo tako starost, spol, življenjski slog in različni okolijski dejavniki, kot tudi uporaba zdravil, zlasti antibiotikov.

Ključno vlogo pri oblikovanju unikatne mikrobiote pa ima v glavnem naša prehrana, saj prehrana zagotavlja hranila tako za nas kot tudi za bakterije. Za zapolnitev vrzeli se priporočajo probiotični pripravki, ki imajo čimbolj pestro sestavo različnih preverjenih sevov, ki vključujejo širši obseg in več mehanizmov delovanja.

Prednosti probiotičnega kompleksa

100 milijard živih bakterijskih kultur na gram
23 preverjenih bakterijskih sevov najvišje kakovosti
Vsebuje tudi sev kvasovke Saccharomyces Boulardii
Pakirano v posebni kapsula s postopnim sproščanjem

Zakaj je Florazauber probiotični kompleks prava izbira?

Število bakterijskih sevov in število enot, ki tvorijo kolonije, je pri izdelku večje kot pri formulacijah večine drugih proizvajalcev. Kompleks vsebuje 23 posebej izbranih bakterijskih sevov in 100 milijard kolonijskih enot na gram, poleg tega so vsi bakterijski sevi tudi laboratorijsko testirani.

Dodana so tudi akacijeva vlakna z visoko prebiotično vrednostjo (vsebujejo najmanj 80 % topnih vlaknin) predstavljajo super hrano za seve, kar znatno podaljšuje njihovo aktivnost.

Posebna rastlinska kapsula omogoča, da mešanica mikrobioloških kultur pride do svojega cilja v živem, nepoškodovanem stanju, hkrati zagotavlja postopno sproščanje vzdolž črevesja.

Koristi vitamina B2

¹prispeva k vzdrževanju zdravih sluznic,
prispeva k sproščanju energije pri presnovi,
⁴prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti,
⁴prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema,
prispeva k ohranjanju zdrave kože.

Koristi vitamin B6

²prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema,
ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov,
ima vlogo pri delovanju imunskega in živčnega sistema,
⁴prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
⁴prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju,
prispeva k sproščanju energije pri presnovi.

Viri:

³Schaupp L et al. Interferoni tipa I, ki jih povzroči mikrobiota, vodijo uravnoteženo bazalno stanje dendritičnih celic. Maj 2020.

Brezkompromisna kakovost

Izdelek Florazauber probiotični kompleks je proizveden v Nemčiji po najvišjih standardih kakovosti. Izdelek je tudi preverjen v neodvisnem akreditiranem laboratoriju. V nasprotju s tabletami, rastlinske celulozne kapsule omogočajo polnitev brez uporabe dodatnih pomožnih snovi. Kapsule so posebej zasnovane za naravno razgradnjo, so lahko prebavljive in omogočajo boljšo absorpcijo hranil med prebavo.

Primerno za vegane in vegetarijance,
proizvedeno brez GSO,
brez dodanih pomožnih snovi.

Naturtreu – Naravno in premišljeno

Blagovna znamka Naturtreu je sinonim pristne nemške kakovosti. Formulacije so skrbno premišljene in upoštevajo najnovejša dognanja znanosti, poleg vitaminov in mineralov vsebujejo predvsem velik delež naravnih sestavin. Sestavine so v koncentrirani obliki, katerih izvorni vir je predvsem domače, evropsko tržišče. V izdelke pa je vkomponirana tudi nota tradicionalnih zelišč na katere prisegajo naše babice in priznani nutricionisti.

Nemški prehranski strokovnjaki so na osnovi svojih dolgoletnih izkušenj posebno pozornost poleg samim formulacijam namenili tudi optimalni količini sestavin v odmerku posameznega izdelka, saj le prava mera le-teh zagotavlja pričakovano. Nemška natančnost zahteva tudi strogo preverjanje v vseh korakih proizvodnje, tako je tudi vsak izdelek kljub vsem kontrolam v proizvodnem procesu na koncu podvržen še finalnemu testu v neodvisnem laboratoriju.

Blagovna znamka Naturtreu sledi trendu prehranskih dopolnil, ki zahteva visok delež naravnih sestavin, katere telo lahko zlahka uporabi in izključuje vse nepotrebne pomožne snovi, kot so sladila, umetne arome, barvila in druge sestavine, ki se uporabljajo pri proizvodnji tablet in pršil, kar zagotavlja visoko raven presnove in absorpcije.

Naturtreu v svojih izdelkih stavi na naravno moč zelišč v roki z znanostjo in pristno osebno izkušnjo h kateri se boste radi in pogosto vračali.

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Sestava

Povprečna vsebnost 1 kapsule PDV%
Akacijeva vlakna 120 mg
Lactobacillus acidophilus (LA85) 10 mrd CFU
na odmerek
Lactobacillus crispatus (LCr86)
Lactobacillus casei (LC89)
Lactobacillus paracasei (LC86)
Lactobacillus rhamnosus (LRa05)
Lactobacillus reuteri (LR08)
Lactobacillus helveticus (LH76)
Lactobacillus fermentum (LF61)
Lactobacillus salivarius (LS97)
Bifidobacterium Lactis (BLa80)
Bifidobacterium breve (BBr60)
Bifidobacterium longum (BL21)
Bifidobacterium bifidum (BBi32)
Bifidobacterium infantis (BI45)
Lactobacillus bulgaricus (LB42)
Lactobacillus gasseri (LG08)
Lactobacillus plantarum (LP90)
Streptococcus thermophilus (ST81)
Lactobacillus brevis (LB01)
Lactobacillus lactis (LLa22)
Bifidobacterium Animalis (BA12)
Lactobacillus Johnsonii (LJ09)
Saccharomyces Boulardii 500 mio CFU
na odmerek
Vitamin B2 0,21 mg 15
Vitamin B6 0,21 mg 15
PDV – priporočen dnevni vnos

 

Sestavine: akacijeva vlakna, žive bakterijske kulture z več sevi 100 milijard CFU/g (sevi: Lactobacilus acidophlus, Lactobacilus crispatus, Lactobacilus casei, Lactobacilus paracasei, Lactobacilus rhamnosus, Lactobacilus reuteri, Lactobacilus helveticus, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus sadobacterium, Bidobacterium. Bidobacterium. Lactis , Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobaccilus gasseri, Lactobaciluss plantarum, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus lactis, Bifidobacterium Animalis, Lactobacillus Johnsonii), kalcijev karbonat, rastlinska kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), Saccharomyces Boulardii 20 milijard cfu/g, riboflavin 5′-fosfat, piridoksin hidroklorid.

Uporaba

Navodilo za uporabo: 1 kapsulo na dan s kozarcem vode. Najbolje je, da kapsulo vzamete vsako jutro. Približno 30 minut pred in po zaužitju se izogibajte vroči hrani, saj so kulture občutljive na toploto.

Opozorila: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Način shranjevanja: izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu embalaže.

Vsebina: 60 kapsul/60 dni

Neto teža: 22,53 g

Proizvajalec: Zenkoh GmbH, Nemčija

Test delovanja