Vitamini za oči, lutein in vitamin A


Vitamini za oči, lutein in vitamin A ~ perspektiva

Naturtreu visoko kakovostno prehransko dopolnilo Vitamini za oči z luteinom vsebuje izvlečka karotenoidnih pigmentov lutein in zeaksantin iz cvetov azteškega ognjiča. Inovativna formulacija je obogatena z vitaminoma A in B2, dodan pa je tudi naravni betakaroten.

Premišljena sestava poleg luteina in zeaksantina iz cvetov azteškega ognjiča oz. rumene žametnice vsebuje tudi vitamina A in B2 za katera je potrjeno,

26,99

Količina

Znamka

Opis

Vitamini za oči, lutein in vitamin A ~ perspektiva

Naturtreu visoko kakovostno prehransko dopolnilo Vitamini za oči z luteinom vsebuje izvlečka karotenoidnih pigmentov lutein in zeaksantin iz cvetov azteškega ognjiča. Inovativna formulacija je obogatena z vitaminoma A in B2, dodan pa je tudi naravni betakaroten.

Premišljena sestava poleg luteina in zeaksantina iz cvetov azteškega ognjiča oz. rumene žametnice vsebuje tudi vitamina A in B2 za katera je potrjeno, da imata vlogo pri ohranjanju normalnega vida.

Vitamin A ima vlogo pri ohranjanju vida, delovanju imunskega sistema in specializaciji celic ter presnovi železa. Prispeva tudi k ohranjanju zdrave kože in sluznic.
– Tako kot vitamin A ima tudi vitamin B2 pomembno vlogo pri ohranjanju vida in prispeva k vzdrževanju zdravih sluznic.
Beta karoten je rdeče-oranžni pigment, ki ga najdemo v rastlinah in sadju, je tudi predhodnik vitamina A, ki se v telesu pretvori v vitamin A.

Azteški ognjič oz. rumena žametnica je avtohtona rastlina v Mehiki in Gvatemali. Odkrili so jo v zgodnjem 16. stoletju in kasneje prinesli v Evropo in severno Afriko. Družinsko ime Tagetes izhaja iz mitskega etruščanskega božanstva. V Indiji pa je rastlina pridobila verski pomen in postala znana kot roža prijateljstva.

Brezkompromisna kakovost

Izdelek Vitamini za oči z luteinom je proizveden v Nemčiji po najvišjih standardih kakovosti. Izdelek je tudi preverjen v neodvisnem akreditiranem laboratoriju. V nasprotju s tabletami, rastlinske celulozne kapsule omogočajo polnitev brez uporabe dodatnih pomožnih snovi. Kapsule so posebej zasnovane za naravno razgradnjo, so lahko prebavljive in omogočajo boljšo absorpcijo hranil med prebavo.

Primerno za vegane in vegetarijance,
iz 100% naravnih virov,
proizvedeno brez GSO,
brez dodanih pomožnih snovi.

Naturtreu – Naravno in premišljeno

Blagovna znamka Naturtreu je sinonim pristne nemške kakovosti. Formulacije so skrbno premišljene in upoštevajo najnovejša dognanja znanosti, poleg vitaminov in mineralov vsebujejo predvsem velik delež naravnih sestavin. Sestavine so v koncentrirani obliki, katerih izvorni vir je predvsem domače, evropsko tržišče. V izdelke pa je vkomponirana tudi nota tradicionalnih zelišč na katere prisegajo naše babice in priznani nutricionisti.

Nemški prehranski strokovnjaki so na osnovi svojih dolgoletnih izkušenj posebno pozornost poleg samim formulacijam namenili tudi optimalni količini sestavin v odmerku posameznega izdelka, saj le prava mera le-teh zagotavlja pričakovano. Nemška natančnost zahteva tudi strogo preverjanje v vseh korakih proizvodnje, tako je tudi vsak izdelek kljub vsem kontrolam v proizvodnem procesu na koncu podvržen še finalnemu testu v neodvisnem laboratoriju.

Blagovna znamka Naturtreu sledi trendu prehranskih dopolnil, ki zahteva visok delež naravnih sestavin, katere telo lahko zlahka uporabi in izključuje vse nepotrebne pomožne snovi, kot so sladila, umetne arome, barvila in druge sestavine, ki se uporabljajo pri proizvodnji tablet in pršil, kar zagotavlja visoko raven presnove in absorpcije.

Naturtreu v svojih izdelkih stavi na naravno moč zelišč v roki z znanostjo in pristno osebno izkušnjo h kateri se boste radi in pogosto vračali.

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Sestava

Povprečna vsebnost 1 kapsule PDV%
Izvleček cvetov rumene žametnice
od tega lutein
od tega zeaksantin
120 mg
20 mg
2,5 mg


Vitamin A 895 µg 112
Vitamin B2 1,4 mg 100
Beta karoten 12,5 µg
PDV – priporočen dnevni vnos

 

Sestavine: ekstrakt ognjiča 45,7% (Tagetes erecta, vsebuje 20% luteina in 1,5% zeaksantina), riževa moka, rastlinska kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), izvleček ognjiča (Tagetes erecta, vsebuje 5% zeaksantina), retinilacetat, riboflavin, beta-karoten.

Uporaba

Navodilo za uporabo: 1 kapsula na dan s kozarcem vode. Priporočeno pred obrokom.

Opozorila: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Način shranjevanja: izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu embalaže.

Vsebina: 90 kapsul/90 dni

Neto teža: 19,6 g

Proizvajalec: Zenkoh GmbH, Nemčija

Test delovanja