Čemaževa juha z mlado špinačo

Juhica za oba (da ne bo neprijetno, če jo bo jedel samo en od vaju)

Potrebujemo
vrečko sveže nabranega čemaža
vrečko sveže špinače
1 por
100 ml ovsene smetane
olivno olje
piransko sol
beli poper
kaljena sončnična semena

Priprava
Por na drobno narežemo in ga na rahlem ognju prepražimo na olivnem olju. Dodamo oprav čemaž in mlado špinačo ter pražimo še par minut. Zalijemo z vodo (za možnejši okus ji lahko dodamo Vogel jušno osnovo). Na rahlem ognju kuhamo 10 minut. Nato s paličnim mešalnikom delno zmiksamo. Dodamo ovseno smetano in začimbe ter vlijemo na krožnike. Po juhi posujemo semena.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »