Hladna kumarična juha

Za hladne…upss…vroče poletne dni…

Potrebujemo
500 g hladnih kumar
3 stroki česna
1 mlada čebula
1 žlico olivnega olja
500 ml kefirja
ščepec soli
beli poper
koper
bučna semena

Priprava
Kumare olupimo in operemo, jih naribamo in začinimo s soljo in poprom ter pokapljamo z olivnim oljem. Česen olupimo in stisnemo na kumare. Prelijemo s kefirjem in serviramo na krožnike. Drobno sesekljamo svežo čebulo, bučna semena in koper ter posujemo po juhi, ki jo takoj postrežemo.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »