Kremna cvetačna juha s kurkumo in ingverjem

Malo nas pogreje, malo pocrklja in sigurno odpravi tudi kakšne “prehladne” tegobe…

Potrebujemo
1 manjšo glavo cvetače
2 manjša krompirja
1 čebulo
1 žlico Tahini (sezamove paste)
1 žličko kurkume
½ žličke ingverja
1 žlico zelenjavne jušne osnove
ščep soli
olivno olje
2 žlici kaljenih sončničnih semen

Priprava

Čebulo drobno narežemo in jo na olivnem olju prepražimo skupaj s koščki narezane cvetače in krompirja. Zalijemo z vodo in dodamo jušno osnovo ter na rahlem ognju kuhamo slabih 10 minut. S paličnim mešalnikom nato zmešamo in po potrebi dodamo žlico tahinija, da se juha še bolj zgosti. Na koncu dodamo kurkumo in ingver. Po želji uporabimo svež nariban ingver, vendar v tem primeru malo manj. Ko postrežemo na krožnike, po vrhu posujemo s kaljenimi sončničnimi semeni.

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Spoštovanja vreden ČRNI FIŽOL

Ena lušna stranka nas je spodbudila, da smo na naše bio police povabile črni fižol. Nekje v ozadju (ali morda praspominu) se nam je svitalo, da je tip car in da v sebi skriva nemalo pozitivnih lastnosti. Dobričina kot je nam vliva moč (tako s svojo energijo kot tudi polno skledo lahko prebavljivih beljakovin), hkrati pa s samosvojim okusom spodbudi nekakšne neznane ~ drugačne ~ in predvsem zanimive čute.

Preberi več »