Rižota z algami

Morske rastline, podobne morski travi, na Japonskem in Kitajskem veljajo za osnovno živilo. Prav tako alge sodijo na čisti vrh uravnotežene makrobiotične prehrane. Seveda ne slučajno, govorimo o izjemnem hranilu in še boljšem čistilcu naših teles.

Potrebujemo
skodelico aramealg
skodelico belega basmati riža
por
korenje
svežo mlado špinačo
svež peteršilj
ingver v prahu
sol in beli poper
olivno olje
sezam
beli sir (ali vegansko mozzarello)

Priprava
Aramealge za kratek čas namočimo v vodo. Medtem na olivnem olju prepražimo na kolobarje narezan por in tanko narezano korenje (najbolje je uporabiti vok ali ponev s pokrovom). Riž speremo, ga na zelenjavi še malo pražimo ter dodamo žličko ingverja, sol in beli poper. Zalijemo z vodo, v kateri so se namakale alge in pokrijemo. Riž dušimo nekih deset minut. Šele ko posrka vso vodo, dodamo alge, narezano mlado špinačo in peteršilj. Preden postrežemo, po rižoti potresemo na majhne kockice narezan sir in sezam.

Vas zanima več? Potem pa brž klik na blog: ALGE V PREHRANI

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Ne-mesne specialitete

CALIFORNIA WRAP

FUNGI PAD … in kam vse paše

Recimo v CALIFORNIA WRAP ~ v prevodu »Kalifornijski zavitek« … na krožniku pa spet malo drugačna in vsekakor odlična malica

Preberi več »