Rižota z algami

Morske rastline, podobne morski travi, na Japonskem in Kitajskem veljajo za osnovno živilo. Prav tako alge sodijo na čisti vrh uravnotežene makrobiotične prehrane. Seveda ne slučajno, govorimo o izjemnem hranilu in še boljšem čistilcu naših teles.

Potrebujemo
skodelico aramealg
skodelico belega basmati riža
por
korenje
svežo mlado špinačo
svež peteršilj
ingver v prahu
sol in beli poper
olivno olje
sezam
beli sir (ali vegansko mozzarello)

Priprava
Aramealge za kratek čas namočimo v vodo. Medtem na olivnem olju prepražimo na kolobarje narezan por in tanko narezano korenje (najbolje je uporabiti vok ali ponev s pokrovom). Riž speremo, ga na zelenjavi še malo pražimo ter dodamo žličko ingverja, sol in beli poper. Zalijemo z vodo, v kateri so se namakale alge in pokrijemo. Riž dušimo nekih deset minut. Šele ko posrka vso vodo, dodamo alge, narezano mlado špinačo in peteršilj. Preden postrežemo, po rižoti potresemo na majhne kockice narezan sir in sezam.

Vas zanima več? Potem pa brž klik na blog: ALGE V PREHRANI

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »
Blog

Spoštovanja vreden ČRNI FIŽOL

Ena lušna stranka nas je spodbudila, da smo na naše bio police povabile črni fižol. Nekje v ozadju (ali morda praspominu) se nam je svitalo, da je tip car in da v sebi skriva nemalo pozitivnih lastnosti. Dobričina kot je nam vliva moč (tako s svojo energijo kot tudi polno skledo lahko prebavljivih beljakovin), hkrati pa s samosvojim okusom spodbudi nekakšne neznane ~ drugačne ~ in predvsem zanimive čute.

Preberi več »