Črni čaj MASALA CHAI
Ime v indijskem jeziku pomeni “”začinjen čaj””. Osnova je močnejši črni čaj, pridelan po metodi CTC (crush, tear, curl), kar pomeni, da gre čaj v zadnji fazi obdelave skozi cilindrične valje z drobnimi zobci. Tako pridobi končni granulatni izgled.
Masala chai tradicionalno pripravimo tako, da skupaj zavremo vodo in polnomastno mleko v razmerju 2:1. Ko mešanica zavre, dodamo čaj z začimbami in kuhamo na majhnem ognju približno pet minut. Nekateri sladkor dodajo skupaj s čajem,
€2,10 – €8,40
Količina | |
---|---|
Znamka |
Opis
Ime v indijskem jeziku pomeni “”začinjen čaj””. Osnova je močnejši črni čaj, pridelan po metodi CTC (crush, tear, curl), kar pomeni, da gre čaj v zadnji fazi obdelave skozi cilindrične valje z drobnimi zobci. Tako pridobi končni granulatni izgled.
Masala chai tradicionalno pripravimo tako, da skupaj zavremo vodo in polnomastno mleko v razmerju 2:1. Ko mešanica zavre, dodamo čaj z začimbami in kuhamo na majhnem ognju približno pet minut. Nekateri sladkor dodajo skupaj s čajem, drugi na koncu kuhanja.
Čaju so dodani koščki cimeta, ingverja, kardamoma in vanilije.
Sestava
Sestavine: črni čaj, koščki cimeta, ingverja, kardamoma, vanilije
Uporaba
Priprava
Količina: 1 čajna žlička na skodelico (4g/200ml)
Temperatura vode: 95°C
Čas namakanja: 3-5 minut
Masala chai tradicionalno pripravimo tako, da skupaj zavremo vodo in polnomastno mleko v razmerju 2:1. Ko mešanica zavre, dodamo čaj z začimbami in kuhamo na majhnem ognju približno pet minut. Nekateri sladkor dodajo skupaj s čajem, drugi na koncu kuhanja.