Ajdova kaša z jurčki

Potrebujemo
300g ajdove kaše
250g jurčkov
1 veliko čebulo
2 stroka česna
2 korenja
3 liste peteršilja
ščep majarona
rožmarin
ščep soli
poper

Priprava
Jurčke oz. gobe narežemo na tanke rezine in jih popečemo v ponvi na kokosovi maščobi. Ko so popražene jih stresemo na krožnik in spravimo za kasneje.

Narežemo čebulo, česen, korenje (lahko tudi naribamo), peteršilj in majaron. Rožmarin osmukamo.

V ponvi na kokosovi maščobi popražimo čebulo, dodamo česen za kratek čas (toliko da zadiši). Nato v ponev dodamo še korenje, majaron in rožmarin, ter vse skupaj popražimo za kratek čas.

Zmesi v ponvi dodamo Pegan kaljeno ajdovo kašo, ter vse skupaj zalijemo s 4 dcl vode. Dodamo ščep soli, popra in peteršilj. Kuhamo na zmernem ognju 10 minut.
Nekje na polovici kuhanja dodamo od prej shranjene popražene jurčke (gobe).

Postrežemo s skledo endivije ali radiča s fižolom in česnom.

Različica: namesto Pegan kaljene ajdove kaše, lahko uporabite Pegan ajdove svedre ali pa Pegan ajda, rdeča pesa in lan peresnike. V kolikor boste uporabili Pegan testenine, sledite navodilom priprave na embalaži.

Hvala Marjetka Kračman za slasten recept 🙂

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »