Ajdova rižota

Potrebujemo
250g ajdove kaše
violife veganski sir mocarela
1 por
1 bučko
3 pelate
3 stroke česna
ščep soli
mešani poper
gorčično olje
kvasovi kosmiči

Priprava
Kašo dobro speremo pod vodo. V osoljeni vodi jo skupaj s celimi stroki česna kuhamo dobrih 15 minut in odcedimo. V ponvi na gorčienem olju popražimo na koščke narezan por, nato dodamo narezano bučko in kuhano ajdovo kašo. Pražimo par minut in dodamo potlačene pelate in začimbe. Kašo z zelenjavo prestavimo v pekač, naribamo mocarelo in v ogreti pečici na 200°C pečemo približno 20 minut. Na koncu jed posujemo s kvasovimi kosmiči in postrežemo.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »