Božični sadni kruh

Potrebujemo

  • 25 dag pirine moke tip 630
  • 25 dag suhih sliv
  • 10 dag suhih brusnic
  • 10 dag fig
  • 10 dag rozin
  • 5 dag orehov
  • 5 dag sesekljanih lešnikov
  • 10 dag kokosovega sladkorja
  • 1 vrečko vinskega kamna (pecilni prašek)
  • 1 bio vanilijev sladkor
  • 1 čajno žličko naribane pomarančne lupinice
  • ščep cimeta in ščepec mletih klinčkov
  • (Skoraj) vse sestavine, ki so navedene v receptu, lahko kupite tudi pri nas.

Priprava

Suhe slive čez noč namočimo, naslednji dan jih prevremo in narežemo na koščke. Slivovo vodo zmešamo s pirino moko, narezanimi slivami in figami ter preostalim suhim sadjem. Masi dodamo še ostale sestavine in dobro premešamo. V pekač, obložen s peki papirjem, vlijemo maso in ga postavimo v ogreto pečico. Pečemo približno eno uro pri 180°C.

 

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

PRESNETA SLADKORNA

Diabetes Mellitus, splošno znan pod imenom sladkorna bolezen, se nanaša na skupino bolezni, ki vplivajo na to, kako telo uporablja glukozo. Poznamo več vrst sladkornih bolezni. Dandanes najbolj pogosta je sladkorna bolezen tipa II, na katero lahko kar precej vplivamo sami. Preventivno se ji izognemo z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, telesno aktivnostjo,… če pa se z njo vseeno srečamo, lahko s pomočjo narave tegobo kontroliramo ali pa celo odpravimo…

Preberi več »
Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »