Božični sadni kruh

Potrebujemo

  • 25 dag pirine moke tip 630
  • 25 dag suhih sliv
  • 10 dag suhih brusnic
  • 10 dag fig
  • 10 dag rozin
  • 5 dag orehov
  • 5 dag sesekljanih lešnikov
  • 10 dag kokosovega sladkorja
  • 1 vrečko vinskega kamna (pecilni prašek)
  • 1 bio vanilijev sladkor
  • 1 čajno žličko naribane pomarančne lupinice
  • ščep cimeta in ščepec mletih klinčkov
  • (Skoraj) vse sestavine, ki so navedene v receptu, lahko kupite tudi pri nas.

Priprava

Suhe slive čez noč namočimo, naslednji dan jih prevremo in narežemo na koščke. Slivovo vodo zmešamo s pirino moko, narezanimi slivami in figami ter preostalim suhim sadjem. Masi dodamo še ostale sestavine in dobro premešamo. V pekač, obložen s peki papirjem, vlijemo maso in ga postavimo v ogreto pečico. Pečemo približno eno uro pri 180°C.

 

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »