Potrebujemo
- 25 dag pirine moke tip 630
- 25 dag suhih sliv
- 10 dag suhih brusnic
- 10 dag fig
- 10 dag rozin
- 5 dag orehov
- 5 dag sesekljanih lešnikov
- 10 dag kokosovega sladkorja
- 1 vrečko vinskega kamna (pecilni prašek)
- 1 bio vanilijev sladkor
- 1 čajno žličko naribane pomarančne lupinice
- ščep cimeta in ščepec mletih klinčkov
- (Skoraj) vse sestavine, ki so navedene v receptu, lahko kupite tudi pri nas.
Priprava
Suhe slive čez noč namočimo, naslednji dan jih prevremo in narežemo na koščke. Slivovo vodo zmešamo s pirino moko, narezanimi slivami in figami ter preostalim suhim sadjem. Masi dodamo še ostale sestavine in dobro premešamo. V pekač, obložen s peki papirjem, vlijemo maso in ga postavimo v ogreto pečico. Pečemo približno eno uro pri 180°C.