Bučkini rezanci s pinjolami

Potrebujemo
1 manjši por
2-3 stroke česna
5-6 posušenih paradižnikov v olju
nekaj črnih oliv
svežo baziliko
sojino omako Tamari
olivno olje
malček ovsene smetane
parmezan (obstaja veganski ~ Violife)

Takole gre
Za začetek pripravimo bučkine rezance. Če imamo spiralni rezalnik za tanke rezance super, sicer pa lahko uporabimo lupilec za krompir in ustvarimo prave široke rezance. Ali pa se tega lotimo kar ročno – z nožem. Važno je, da bučke operemo in nato dobro osušimo.

Sedaj se lotimo omakce. Na olivnem olju prepražimo na kolobarje narezan por in sesekljan česen. Dodajamo narezane paradižnike, olive in malo sojine omake ter sčasoma primešamo ovseno smetano. Omakco prestavimo v drugo skledo in na isti ponvi le malo prepražimo bučkine rezance. Ko spustijo nekaj vode, jih pokapamo s sojino omako in serviramo na krožnike.

Še zaključek… Na hitrco prepražimo pinjole in serviramo na krožnike. Sedaj dodamo omakco, sveže liste bazilike, pinjole in nariban parmezan.

RAZLIČICA Z AVOKADOM … je še bolj enostavna. Na olivnem olju prepražimo por, mu dodamo bučkine rezance in malo sojine omake. Medtem kar z vilico speštamo avokado, dodamo začimbe (recimo sol, poper, čili) in limonin sok. Primešamo ga bučkam, dodamo še sušene paradižnike in svežo baziliko in posujemo z naribanim parmezanom.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »