Potrebujemo
1 kg buče
500 g navadnega tofuja
250 ml ovsene smetane
100 g belih murv
150 g kokosovega sladkorja
100 g ghee masla
ščepec himalajske soli
cimet v prahu
vanilijo v prahu
Za “vlečeno” testo
40 dag drobno mlete pirine moke
2 žlici olivnega olja
1 žlica jabolčnega kisa
mlačna voda
Priprava vlečenega testa
Pirino moko, olivno olje, jabolčni kis in malo mlačne vode zamesimo v gladko testo. Mlačno vodo dodajamo po potrebi. Testo razdelimo na tri hlebčke, jih postavimo na pomokano površino in premažemo z olivnim oljem. Hlebčke pokrijemo in pustimo stati najmanj 30 minut. Nato na pomokani površini vsak hlebček posebej tenko razvaljamo.
Priprava nadeva
Če je potrebno, buči odstanimo semena, jo naribamo in ji v posodi dodamo ščepec soli, nariban tofu, ovseno smetano, bele murve, kokosov sladkor in začimbe ter premešamo.
Priprava
Ghee maslo segrejemo v kozici le toliko, da se utekočini. Testo razvaljamo in pokapljamo z ghee maslom. Na spodnjo polovico lista namažemo nadev in zvijemo v zvitek. Postopek ponovimo še dvakrat in tako vse tri zvitke položimo na pomaščen pekač in jih zopet namažemo z ghee maslom. V ogreti pečici na 180°C pečemo približno 30 minut.