Potrebujemo
za testo:
60 dag pirine moke tip 630 (za velik pekač)
30 dag Alsan margarine
10 dag kokosovega sladkorja
1,5 dl radenske oz. po potrebi
1 kapljico Baldini začimbnega olja limone
1 kapljico Baldini začimbnega olja vanilje
1 žličko praška za vzhajanje
ščepec himalajske ali piranske soli
za nadev:
1 kg jabolk
5 dag kokosovega sladkorja
2 žlički cimeta
Priprava
Moko, prašek za vzhajanje in maščobo zdrobimo v enakomerno zmes, dodamo ostale sestavine in hitro zgnetemo testo, ki naj počiva 1/2 ure v hladilniku, pokrito z mokro krpo.
Medtem pripravimo nadev. Jabolka naribamo, dodamo sladkor in cimet. Dno pekača obložimo z dobro polovico testa, dodamo nadev in pokrijemo s preostalim testom. Pečemo 45 minut pri 180°C.