Jabolčna pita

Potrebujemo
za testo:
60 dag pirine moke tip 630 (za velik pekač)
30 dag Alsan margarine
10 dag kokosovega sladkorja
1,5 dl radenske oz. po potrebi
1 kapljico Baldini začimbnega olja limone
1 kapljico Baldini začimbnega olja vanilje
1 žličko praška za vzhajanje
ščepec himalajske ali piranske soli

za nadev:
1 kg jabolk
5 dag kokosovega sladkorja
2 žlički cimeta

 

Priprava

Moko, prašek za vzhajanje in maščobo zdrobimo v enakomerno zmes, dodamo ostale sestavine in hitro zgnetemo testo, ki naj počiva 1/2 ure v hladilniku, pokrito z mokro krpo.

Medtem pripravimo nadev. Jabolka naribamo, dodamo sladkor in cimet. Dno pekača obložimo z dobro polovico testa, dodamo nadev in pokrijemo s preostalim testom. Pečemo 45 minut pri 180°C.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Biodinamično vrtičkanje

Biološko-dinamična metoda ali na kratko BIODINAMIKA je najstarejša sonaravna metoda pridelovanja ŽIVE HRANE. Ne gre le za način kmetovanja temveč tudi za način življenja.
Pravzaprav je življenjska filozofija.

Preberi več »
Delavnica

delavnica ZATE

Sreda, 20. marec 2024 ob 17:00

Marec ~ poznan kot mesec žensk ~ nas prijazno spomni na Nas. Zato smo Metke sklenile, da dvajsetega posvetimo vsem NAM in VAS povabimo na aromatično popoldne s prijetnimi naravnimi eteričnimi olji Eteris.

Preberi več »