Potrebujemo
500 g pirine moke tip 630
1 vrečko suhega pekovskega kvasa
50 g stopljene Alsan margarine
3 žlice sojinega jogurta
1 vrečko vanilijevega sladkorja
1 kapljico Baldini limoninega začimbnega olja
1 noževo konico kurkume
po potrebi mlačno riževo mleko
ščepec soli
kokosovo maščobo

Priprava

Vse sestavine (razen kokosove maščobe) zmešamo in pregnetemo v  mehko testo ter pustimo vzhajati, da testo naraste za še enkrat. V posodi segrejemo kokosovo maščobo (v posodi naj je bo vsaj za višino 2 prstov), nato z žličko oblikujemo miške in jih ocvremo. Še vroče posujemo z yacon prahom.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »