Pirina rižota

Pira je mogočna žitarica, ki hrani naše telo z vlakninami, ogljikovimi hidrati, minerali in vitamini.

Potrebujete:
1 skodelica oluščene pire
Košček kombu alge
3 stroki česna
Kokosova maščoba brez vonja
Sojina omaka tamari
25dag zelenjave (korenje, grah, cvetača, brokoli)

Umeboši pasta
Curry v prahu
½ jušne kocke
Sol
3 čajne skodelice vode

Priprava:

Piro skuhamo s trikratno količino vode skupaj s ščepcem soli, jušno kocko in kombu algo. Kuhamo dobrih 25 minut (odvisno od pire, ki smo jo kupili – čas kuhanja je naveden na embalaži).

Česen seseklamo in ga na segreti kokosovi maščobi prepražimo, dodamo narezano zelenjavo ter rahlo posolimo s soljo in sojino omako. Dušimo ter dodamo še kuhano piro, pol žličke umeboši paste in curry. Kuhamo še kakšno minuto in odstavimo.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine