Pirina rižota

Pira je mogočna žitarica, ki hrani naše telo z vlakninami, ogljikovimi hidrati, minerali in vitamini.

Potrebujete:
1 skodelica oluščene pire
Košček kombu alge
3 stroki česna
Kokosova maščoba brez vonja
Sojina omaka tamari
25dag zelenjave (korenje, grah, cvetača, brokoli)

Umeboši pasta
Curry v prahu
½ jušne kocke
Sol
3 čajne skodelice vode

Priprava:

Piro skuhamo s trikratno količino vode skupaj s ščepcem soli, jušno kocko in kombu algo. Kuhamo dobrih 25 minut (odvisno od pire, ki smo jo kupili – čas kuhanja je naveden na embalaži).

Česen seseklamo in ga na segreti kokosovi maščobi prepražimo, dodamo narezano zelenjavo ter rahlo posolimo s soljo in sojino omako. Dušimo ter dodamo še kuhano piro, pol žličke umeboši paste in curry. Kuhamo še kakšno minuto in odstavimo.

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

PRESNETA SLADKORNA

Diabetes Mellitus, splošno znan pod imenom sladkorna bolezen, se nanaša na skupino bolezni, ki vplivajo na to, kako telo uporablja glukozo. Poznamo več vrst sladkornih bolezni. Dandanes najbolj pogosta je sladkorna bolezen tipa II, na katero lahko kar precej vplivamo sami. Preventivno se ji izognemo z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, telesno aktivnostjo,… če pa se z njo vseeno srečamo, lahko s pomočjo narave tegobo kontroliramo ali pa celo odpravimo…

Preberi več »
Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »