Jesensko zelenjavni kamut

Potrebujemo:

3 skodelice kuhanega kamuta
1 por
1 kos jesensko zimske buče ali korenja
3 žlice pikantnega olja
kos ingverja v velikosti manjšega oreha ali mlet ingver
himalajsko ali piransko sol
malo limoninega soka

Priprava:

Por narežemo na kolobarčke. Kos buče olupimo in razrežemo na majhne kocke. Če uporabimo svež ingver, ga olupimo.

Por in kocke buč prepražimo na gorčičnem olju in dušimo 10 minut. Dodamo limonin sok, nariban ingver, kuhan kamut in dušimo še nadaljnih 10 minut. Na koncu solimo s soljo.

Potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem, za piko na i pa okusen ter zdrav obrok naredimo kulinarično še bolj zanimiv, če ga nežno pokapljamo s pikantnim oljem.

*V receptu omenjamo pikantno olje – recimo olivno olje s čilijem ali pa malo manj pikanto in izredno okusno olje Sacha Inchi.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Ne-mesne specialitete

Samosvoj pire

Mi tamladi se včasih poigramo in v ustvarjalnem duhu nastane par idej za malo drugačno pojedino, seveda z velikonočnim pridihom.

Preberi več »