Jesensko zelenjavni kamut

Potrebujemo:

3 skodelice kuhanega kamuta
1 por
1 kos jesensko zimske buče ali korenja
3 žlice pikantnega olja
kos ingverja v velikosti manjšega oreha ali mlet ingver
himalajsko ali piransko sol
malo limoninega soka

Priprava:

Por narežemo na kolobarčke. Kos buče olupimo in razrežemo na majhne kocke. Če uporabimo svež ingver, ga olupimo.

Por in kocke buč prepražimo na gorčičnem olju in dušimo 10 minut. Dodamo limonin sok, nariban ingver, kuhan kamut in dušimo še nadaljnih 10 minut. Na koncu solimo s soljo.

Potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem, za piko na i pa okusen ter zdrav obrok naredimo kulinarično še bolj zanimiv, če ga nežno pokapljamo s pikantnim oljem.

*V receptu omenjamo pikantno olje – recimo olivno olje s čilijem ali pa malo manj pikanto in izredno okusno olje Sacha Inchi.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »