Čičerikini polpeti

Potrebujemo
400 g čičerike (namočene čez noč in skuhane)
pol kavne žličke kumine ali koriandra
5 strokov česna
1 rdečo čebulo
1 žlico nasekljanega peteršilja
približno 6 žlic pirine moke
1 žličko rdeče paprike
sol, poper
ghee maslo

Priprava
V mešalniku zmeljemo čičeriko, kumino, koriander, čebulo, česen, peteršilj, sol, poper in papriko. Dobljeni zmesi dodamo moko in oblikujemo majhne polpete, ki jih na maščobi pečemo toliko da pozlatijo.

Omaka
10 listov mete (maroške, poprove)
1/2 kumarice
2 dl sojinega jogurta
sol

Priprava
Kumaro olupimo in nasekljamo, dodamo jogurt, sol in nasekljano meto ter vse skupaj zmešamo in postrežemo ob polpetih.

(vir: Zeliščna kuharija, avtor: Mirjam Grilc)

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

PRESNETA SLADKORNA

Diabetes Mellitus, splošno znan pod imenom sladkorna bolezen, se nanaša na skupino bolezni, ki vplivajo na to, kako telo uporablja glukozo. Poznamo več vrst sladkornih bolezni. Dandanes najbolj pogosta je sladkorna bolezen tipa II, na katero lahko kar precej vplivamo sami. Preventivno se ji izognemo z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, telesno aktivnostjo,… če pa se z njo vseeno srečamo, lahko s pomočjo narave tegobo kontroliramo ali pa celo odpravimo…

Preberi več »
Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »