Čičerikini polpeti

Potrebujemo
400 g čičerike (namočene čez noč in skuhane)
pol kavne žličke kumine ali koriandra
5 strokov česna
1 rdečo čebulo
1 žlico nasekljanega peteršilja
približno 6 žlic pirine moke
1 žličko rdeče paprike
sol, poper
ghee maslo

Priprava
V mešalniku zmeljemo čičeriko, kumino, koriander, čebulo, česen, peteršilj, sol, poper in papriko. Dobljeni zmesi dodamo moko in oblikujemo majhne polpete, ki jih na maščobi pečemo toliko da pozlatijo.

Omaka
10 listov mete (maroške, poprove)
1/2 kumarice
2 dl sojinega jogurta
sol

Priprava
Kumaro olupimo in nasekljamo, dodamo jogurt, sol in nasekljano meto ter vse skupaj zmešamo in postrežemo ob polpetih.

(vir: Zeliščna kuharija, avtor: Mirjam Grilc)

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Biodinamično vrtičkanje

Biološko-dinamična metoda ali na kratko BIODINAMIKA je najstarejša sonaravna metoda pridelovanja ŽIVE HRANE. Ne gre le za način kmetovanja temveč tudi za način življenja.
Pravzaprav je življenjska filozofija.

Preberi več »
Delavnica

delavnica ZATE

Sreda, 20. marec 2024 ob 17:00

Marec ~ poznan kot mesec žensk ~ nas prijazno spomni na Nas. Zato smo Metke sklenile, da dvajsetega posvetimo vsem NAM in VAS povabimo na aromatično popoldne s prijetnimi naravnimi eteričnimi olji Eteris.

Preberi več »