Potrebujemo
400 g čičerike (namočene čez noč in skuhane)
pol kavne žličke kumine ali koriandra
5 strokov česna
1 rdečo čebulo
1 žlico nasekljanega peteršilja
približno 6 žlic pirine moke
1 žličko rdeče paprike
sol, poper
ghee maslo
Priprava
V mešalniku zmeljemo čičeriko, kumino, koriander, čebulo, česen, peteršilj, sol, poper in papriko. Dobljeni zmesi dodamo moko in oblikujemo majhne polpete, ki jih na maščobi pečemo toliko da pozlatijo.
Omaka
10 listov mete (maroške, poprove)
1/2 kumarice
2 dl sojinega jogurta
sol
Priprava
Kumaro olupimo in nasekljamo, dodamo jogurt, sol in nasekljano meto ter vse skupaj zmešamo in postrežemo ob polpetih.
(vir: Zeliščna kuharija, avtor: Mirjam Grilc)