Čokolada s konopljo

Potrebujemo:

3 dl sojinega mleka
30 dag rozin
20 dag rožičeve moke
10 dag mletih semen konoplje
10 dag fruktoze (po okusu)
15 dag kakavovega ali kokosovega masla

Priprava:

V posodi raztopimo kakavovo ali kokosovo maslo in odstavimo s štedilnika. V malo večji posodi segrejemo sojino mleko. Med stalnim mešanjem z metlico v segreto sojino mleko dodajamo vnaprej pripravljene sestavine, da nastane gladka masa. Nato v to maso med mešanjem vlijemo raztopljeno kakavovo ali kokosovo maslo. Tako nastalo maso vlijemo v modelčke, pustimo, da se počasi ohladi, in potem postavimo v hladilnik.

V kolikor nimamo modelčkov, vzamemo kos alu folije, z njo pokrijemo krožnik, nanj nalijemo čokoladno maso za prst debelo, ohladimo in režemo na poljubno velike kose.

Glede na to, da uporabljamo naravne sestavine, količine prilagajamo glede na gostoto mase. Če je masa pregosta, dodamo malo sojinega mleka ali stopljenega masla, če je preredka, dodamo suhe sestavine.

Namig: namesto rozin lahko uporabimo na manjše koščke narezane goji jagode, datlje, nasekljane mandlje, lešnike ali suho sadje in oreščke po lastni izbiri.

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »
Blog

Spoštovanja vreden ČRNI FIŽOL

Ena lušna stranka nas je spodbudila, da smo na naše bio police povabile črni fižol. Nekje v ozadju (ali morda praspominu) se nam je svitalo, da je tip car in da v sebi skriva nemalo pozitivnih lastnosti. Dobričina kot je nam vliva moč (tako s svojo energijo kot tudi polno skledo lahko prebavljivih beljakovin), hkrati pa s samosvojim okusom spodbudi nekakšne neznane ~ drugačne ~ in predvsem zanimive čute.

Preberi več »